roven-images-HxeBUWUiA1A-unsplash

Zagreb ipak odustao od vatrometa za Silvestrovo!

GREEN_300_listici_sredina

Predomislili se

Na Trgu  bana Josipa Jelačića Zagrepčani će u novu godinu ući uz vizualne laser efekte, a od vatrometa se odustaje, potvrdili su iz Grada.

Više od 20 hrvatskih gradova ući će u Novu godinu bez vatrometa, a među njima je ipak i Zagreb. Nakon nekoliko apela udruge Prijatelji životinja, iz Grada su ipak odustali od novogodišnje pirotehnike, iako su prethodno rekli da će se vatromet održati radi provedenog postupka javne nabave. “Međutim, imat ćemo u vidu  tijekom organizacije dočeka sljedeće godine te razmotriti opcije alternativnih tihih vatrometa prihvatljivih za kućne ljubimce”, poslali su u prvom odgovoru.

Na Trgu  bana Josipa Jelačića Zagrepčani će u novu godinu ući uz vizualne laser efekte, šarene konfete te glazbeni program, poručili su u petak iz Grada Zagreba. Iako konfeti nisu najbolja alternativa jer stvaraju otpad, iz zagrebačke Čistoće pobrinut će se da ulice budu čiste nakon dočeka.

“Program za doček nove godine započinje na Trgu bana Josipa Jelačića 31. prosinca u 19h, sa zagrijavanjem uz DJ-a Kiki B. U 21.15 nastupit će mladi talenti hrvatske glazbe, neki od izvođača iz The Voice i A strane. Od 23h pa do iza ponoći nastupaju Pips, chips & videoclips, a nakon ponoći na pozornicu dolaze Nipplepeople. U novogodišnjoj noći gradonačelnik će obići dežurne službe: sklonište za beskućnike, hitnu službu, vatrogasce, policiju, te sa sugrađanima dočekati Novu godinu na Trgu bana Jelačića. Svi ostali detalji obilaska bit će pravovremeno komunicirani”, stoji u objavi Grada Zagreba.

Podsjetimo, gradovi koji su ranije odustali od vatrometa su: Rijeka, Rovinj, Labin, Čazma, Opatija, Pula, Samobor, Cres, Sukošan, Zabok, Lovran, Gornja Stubica, Novigrad, Duga Resa, Varaždin, Oroslavje, Osijek, Poreč, Zabok, Požega, mali Lošinj te Đurđevac. “Tu su odluku donijeli nakon našeg apela da se zaštite životinje i okoliš od negativnih posljedica vatrometa. Još jednom pohvaljujemo sve koji su se odazvali da odbace vatromet za sigurnost ljudi, životinja i okoliša, kao i trgovine koje ne prodaju nikakvu pirotehniku”, poručili su iz Prijatelja životinja.

PHOTOS BY: Unsplash, Turistička zajednica grada Zagreba / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.