louis-mornaud-b7zyphz0_Io-unsplash

Za uživanciju uz blagdanski roštilj: Stare gume pretvorite u neodoljiv vrtni namještaj u svega tri koraka

GREEN_300_listici_sredina

Jednostavno, osviješteno i efektno

Nema ništa ljepše nego u ljetnim mjesecima uživati na terasi ili pak vrtnoj oazi. Umjesto da kupujete novi namještaj za vrt, iskoristite stare automobilske gume i u svega nekoliko koraka napravite neodoljive i efektne taburee koji mogu imati više od jedne svrhe.

Vjerojatno mnogi od vas na tavanu, garaži ili drvarnici imate stare automobilske gume koje nemaju nikakvu svrhu, osim da stoje i čekaju kad će biti bačene na otpad. Umjesto toga, napravite od njih namještaj za u vrt koji će izgledati baš poput onog skupocjenog iz trgovina. Stare automobilske gume u svega nekoliko koraka možete pretvoriti u neodoljivi tabure koji po potrebi može služiti i kao mali stolić na kojem možete odložiti svoje ljetno osvježavajuće piće ili pak knjigu. Stoga, umjesto kupnje i nepotrebnog trošenja novaca, bacite se na posao i ovog produženog vikenda uživajte u svom vrtu poput kralja ili kraljice.

Potrebno vam je:
  • Automobilska guma (vi birate količinu)
  • Više metara užeta (ovisno o broju guma koje ćete iskoristiti)
  • Silikonsko ljepilo
  • Bušilica
  • Daska ili šperploča izrezana u krug ili najlonsko uže
Kako izraditi:

Nakon što ste pribavili gumu i sve dodatne materijale, prvo odlučite hoćete li raditi s šperpločom ili najlonskim užetom. Za prvi odabir potrebno je da okruglu šperploču bušilicom pričvrstite za gumu, a ako ste odabrali najlonsko uže kao opciju, omotajte gumu najlonskim užetom, tako da se uže križa u svim smjerovima. Nakon toga, silikonskim ljepilom počevši od sredine šperploče krenite ljepiti smeđe uže sve dok ne omotate i užetom prekrijete cijelu gumu. Ako radite s najlonskim užetom krenite od ruba. Također, gotovi namještaj možete premazati specjaliziranom tekućinom za veću vanjsku otpornost. 

PHOTOS BY: Pinterest, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.