perverzija na

Za sve ljubitelje dokumentaraca: Dokukino KIC ovo ljeto ugostit će vas u dvorištu Pri Nami!

GREEN_300_listici_sredina

Kino na otvorenome

Tijekom ljetnih mjeseci Dokukino KIC projekcije privremeno seli na otvoreno - u dvorište Pri Nami. Tamo će u razdoblju od 26. lipnja do 4. rujna biti prikazano jedanaest dokumentarnih filmova distribucijske kuće Restart i  mreže za alternativnu distribuciju europskih dokumentarnih filmova KineDok.

Raznolik program se sastoji od glazbenih, biografskih te angažiranih dokumentarnih filmova koji progovoraju o aktualnim društvenim temama. Projekcije se održavaju u 21.30 sati, program je besplatan te svi filmovi imaju engleske podnaslove.

Program započinje 26. lipnja projekcijom mađarskog filma Uski put do sreće u režiji Kate Oláh; u središtu filma je mladi gej romski par iz udaljenog sela u najsiromašnijem dijelu Mađarske koji sanja o tome da naprave mjuzikl inspiriran svojim životima.

Američki film Joan Baez: Ja sam glasna redateljskog trojca Karen O’Connor, Miri Navasky i Maeve O’Boyle bit će prikazan 3. srpnja, a riječ je o neobičnom intimnom psihološkom portretu legendarne folk pjevačice i aktivistice Joan Baez. Ni konvencionalno biografski ni tradicionalno koncertni, ovaj impresivni dokumentarni film pomiče se naprijed-natrag kroz vrijeme dok prati Joan na njezinoj posljednjoj turneji i zaranja u njezinu izvanrednu arhivu, uključujući novootkrivene kućne filmove, dnevnike, umjetnička djela, terapeutske vrpce i audio snimke.

Mađarski dokumentarac Nevjeste u režiji Szomjasa Györgyja nastao je 1970., a prati trend iz šezdesetih i sedamdesetih godina kada su talijanski turisti bili atrakcija među lokalnim djevojkama u Budimpešti. Ovaj ironičan prikaz života mladih ljudi željnih Zapada bit će prikazan 10. srpnja.

Redatelj Cem Kaya u formi dokumentarnog eseja kroz film Ljubav, smrt i njemačke marke  donosi dosad neviđenu priču o nezavisnoj glazbenoj kulturi turskih imigranata i njihovih potomaka u Njemačkoj, prikazujući na zabavan, složen i dinamičan način, prepun ritma, snažan duh i energiju jednog vremena. Film, koji je u programu Panorama filmskog festivala u Berlinu osvojio nagradu publike za najbolji dokumentarni film bit će prikazan 17. srpnja.

24. srpnja na programu je njemački dokumentarac Helmut Newton: Perverzija i ljepota autora Geroa Von Boehma koji donosi portret ikone modne fotografije. Kroz niz razgovora s Grace Jones, Charlotte Rampling, Isabellom Rossellini, Annom Wintour, Claudiom Schiffer, Marianne Faithfull, Hannom Schygullom, Nadjom Auermann i Newtonovom suprugom June, tj. fotografkinjom Alice Springs, ovaj dokumentarac govori o Newtonovoj ostavštini i pokušava odgovoriti na pitanja o temama koje se provlače kroz srž njegova životnog djela – stvaranje provokativnih i subverzivnih slika žena.

 

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.