Za sve biljkoljupce – novi magični green film

GREEN_300_listici_sredina

Od redatelja Harry Potter franšize dolazi The Secret Garden

Povratak prirodi na filmskom platnu! Upravo to je novi fantastični film The Secret Garden, u kojem glume engleski filmski velikani Colin Firth i Julie Walters te mlada glumica i glavni lik Dixie Egerickx

Bajkoviti filmski prikazi u 2020. poprimaju novi oblik! Umjesto fantastičnih vilenjaka, metloboja, paleozoika ili lude budućnosti, u novom filmu nastalom prema klasičnoj noveli Frances Hodgson Burnett, ulogu mistike preuzima jedan gigantski vrt! Film “The Secret Garden” prikazuje radnju pred kraj 40-ih prošlog stoljeća i život jedne djevojčice koja je naglo postala siroče, a koja odlazi živjeti u kuću strica, na imanje koje očarava mistikom.

Mlada glumica Dixie Egerickx utjelovljuje lik Mary Lennox, razmažene desetogodišnjakinje koja je odrasla s roditeljima u Indiji. Nakon što svi iz njezine obitelji umru od kolere, Mary je poslana na imanje Misselthwaite u Yorkshire kod strica Archibalda Cravena, kojeg utjelovljuje fantastičan Colin Firth, i Cravenove služavke Mrs. Medlock, koju glumi Julie Walters.

U početku iznađena mistikom i zabranama, Mary brzo otkriva kako se na imanju kriju brojne tajne, između ostalog vrt u koji joj je rečeno da ne smije ulaziti. No, snalažljivo i radoznalo dijete uspijeva pronaći ključ koji otvara vrt koji je bio zaključan godinama nakon smrti stričeve žene. Istog trena Mary ostaje zatečena bajkovitošću i ljepotom vrta u kojem se našla. Predimenzionirani lopoči, velike i žive vodenike i gazanije, prekrasne zelene viseće grane koje se miješaju s još ljepšim puzajućim bršljanom…

Doista prizori od kojih zastaje dah! Velike tratine i simpatični potočići daju šarm i pitomost divljoj bajkovitoj šumi i najposebnijoj flori. Gotovo kao da preko ekrana možete pomirisati svaki cvijet! Koliko truda je uloženo u ovu scenografiju, a koliko je ona produkt 4D tehnologije, za sada je nepoznato, no veselimo se filmu koji je za javnost dostupan od 7. kolovoza!

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2021 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.