Za sve biljkoljupce – novi magični green film

GREEN_300_listici_sredina

Od redatelja Harry Potter franšize dolazi The Secret Garden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Povratak prirodi na filmskom platnu! Upravo to je novi fantastični film The Secret Garden, u kojem glume engleski filmski velikani Colin Firth i Julie Walters te mlada glumica i glavni lik Dixie Egerickx

Bajkoviti filmski prikazi u 2020. poprimaju novi oblik! Umjesto fantastičnih vilenjaka, metloboja, paleozoika ili lude budućnosti, u novom filmu nastalom prema klasičnoj noveli Frances Hodgson Burnett, ulogu mistike preuzima jedan gigantski vrt! Film “The Secret Garden” prikazuje radnju pred kraj 40-ih prošlog stoljeća i život jedne djevojčice koja je naglo postala siroče, a koja odlazi živjeti u kuću strica, na imanje koje očarava mistikom.

Mlada glumica Dixie Egerickx utjelovljuje lik Mary Lennox, razmažene desetogodišnjakinje koja je odrasla s roditeljima u Indiji. Nakon što svi iz njezine obitelji umru od kolere, Mary je poslana na imanje Misselthwaite u Yorkshire kod strica Archibalda Cravena, kojeg utjelovljuje fantastičan Colin Firth, i Cravenove služavke Mrs. Medlock, koju glumi Julie Walters.

U početku iznađena mistikom i zabranama, Mary brzo otkriva kako se na imanju kriju brojne tajne, između ostalog vrt u koji joj je rečeno da ne smije ulaziti. No, snalažljivo i radoznalo dijete uspijeva pronaći ključ koji otvara vrt koji je bio zaključan godinama nakon smrti stričeve žene. Istog trena Mary ostaje zatečena bajkovitošću i ljepotom vrta u kojem se našla. Predimenzionirani lopoči, velike i žive vodenike i gazanije, prekrasne zelene viseće grane koje se miješaju s još ljepšim puzajućim bršljanom…

Doista prizori od kojih zastaje dah! Velike tratine i simpatični potočići daju šarm i pitomost divljoj bajkovitoj šumi i najposebnijoj flori. Gotovo kao da preko ekrana možete pomirisati svaki cvijet! Koliko truda je uloženo u ovu scenografiju, a koliko je ona produkt 4D tehnologije, za sada je nepoznato, no veselimo se filmu koji je za javnost dostupan od 7. kolovoza!

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.