ezgif-2-b980a15b69

Za svaku Wolt dostavu kompenzira se 100% njezine emisije ugljika

GREEN_300_listici_sredina

Dostave u budućnosti, sadašnjosti i prošlosti

U suradnji sa South Pole, koji je lider u industriji klimatskih akcija, Wolt je izračunao sve emisije ugljika stvorene tijekom dostava. Kompenzira ih podržavanjem priznatih i certificiranih projekata kompenzacije ugljika.

Wolt dostave vrše se uglavnom automobilom, skuterom, motociklom i biciklom, a za svaku vrstu izračunali su emisije. Zajedno s partnerom South Pole, procijenili su koliko emisija stakleničkih plinova u atmosferu emitiraju različita Wolt vozila za dostavu. Oni uključuju ne samo emisiju ugljičnog dioksida, već i metan i dušikov oksid. Wolt prati sva vozila kojima vrši dostavu. Na taj način znaju koliko će kompenzirati svakog mjeseca. Ako iz nekog razloga nemaju točne podatke o tome kakvo se vozilo koristi za dostavu, klasificirat će ga kao automobil, samo da bi bili sigurni da su dovoljno kompenzirali.

Kroz partnerstvo sa South Pole, Wolt trenutno podržava dva projekta – pošumljavanje Vichade i zaštita Envira šume. Naime, Wolt je financirao sadnju 42.000 stabala u projektu pošumljavanja Vichade, a pomogao je zaštiti i 150 hektara šume u projektu krčenja šume Envira površine od oko 215 nogometnih igrališta s 25.000 stabala.

Tvrtka svaki mjesec izračunava ukupne emisije plinova Wolt dostava i kompenzira ih kupnjom takozvanih ugljikovih kredita od South Polea. U Woltu su obvezali nastaviti kompenzirati za sve buduće emisije i u budućnosti će podržavati još projekata. Na kraju svakog tromjesečja kupuju ugljikove kredite i zajedno sa South Pole odlučuju koje projekte podržati.

 

PHOTOS BY: Wolt Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.