tu-tu-QZGQO3NvsLo-unsplash

PERWOLL DONOSI

Za stil ne treba mnogo: Evo kako kombinirati odjeću uz svega par komada…

GREEN_300_listici_sredina

Par istih komada za savršen stil

Za dobar stil ne treba nam mnogo odjeće u ormaru. Uz par osnovnih komada koji se mogu kombinirati, uvijek ćemo izgledati svježe i elegantno.

Svaki je stil odijevanja različit od onog drugog i gotovo da ne postoje dvije osobe koje će neki odjevni predmet iskombinirati na jednak način. Bilo da se radi o svečanim, ležernim ili sportskim kombinacijama, odjevni predmeti, a uz njih i modni dodaci mogu se kombinirati na mnogo različitih načina. Imati stila ne znači nužno u ormaru imati mnoštvo odjeće. Sa svega nekoliko “dobrih komada” i još boljim odabirom svaki dan možemo izgledati potpuno drugačije, a čak i zavarati mnoge kako se radi o novim komadima odjeće tek kupljenima u nekoj od trgovina.

Već neko vrijeme čak su i dizajneri počeli izbacivati linije odjeće koje se u svega nekoliko koraka mogu pretvoriti u neku drugu kombinaciju. A što vam to točno treba u ormaru da biste mogli krenuti u kombiniranje? Teško je reći, upravo zbog onoga o čemu smo na početku pisali, ali ono što se može pronaći u svakom ženskom ormaru svakako je sako, mala crna haljina o kojoj kroz godine napisane brojne knjige, bijela pamučna majica, traperice, marama pa možda čak i košulja. I eto, ovo je već popriličan broj efektnih, a poprilično jednostavnih komada.

Mala crna haljina već je sama za sebe dovoljno elegantna pa kao takva uz štikle i ruž može izgledati čarobno na vama. S ovom kombinacijom neće pogriješiti na nijednoj svečanosti na kojoj se pojavite, a ovisno o tome koliko je događaj svečan, tako možete prilagoditi modne dodatke, frizuru i šminku. S druge pak strane, istu tu haljinu možete odjenuti na sportske tenisice i preko staviti sako ili ispod nje odjenuti pamučnu bijelu majicu koja će još više naglasiti ležernu kombinaciju u kojoj se možete pojaviti na poslu i kasnije na kavi s prijateljicama.

Ako nekad nemate volje izgledati presređeno, a opet okolnosti zahtijevaju nešto ozbiljniji izgled, s parom dobrih traperica na koji odjenete sako i zavežete maramu izgledat ćete sportski elegantno, ali i chic u isto vrijeme. Istu maramu kasnije možete prebaciti na torbu ili pak zavezati oko glave.
Ne treba mnogo da bi izgledali kao da smo sišli s modne piste, ali o odjeći da bi ostala ista kao da smo je netom kupili treba brinuti i njegovati je s deterdžentima koji će u isto vrijeme čuvati njezine boje, ali i osigurati da ona ne blijedi. Stoga, umjesto da iznova kupujemo nove odjevne predmete koji će se nepotrebno gomilati u ormaru, radije odaberite kvalitetna sredstva za njihovu njegu i poigrajte se s tek nekoliko komada koje već imate.

PHOTOS BY: Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.