Za dobar bolonjez o kojem će svi pričati ne treba vam meso
Za dobar bolonjez o kojem će svi pričati ne treba vam meso

Za dobar bolonjez o kojem će svi pričati ne treba vam meso

GREEN_300_listici_sredina

Kada isprobate ovaj bolonjez, nećete moći vjerovati da se radi o jelu bez mesa.

Varijacija na izvoran recept je bezbroj od eksperimentiranja s vrstama mesa, začinima i povrćem, no ova proteinska varijanta zaslužuje biti na tronu!

Klasika omiljena svim generacijama i bez sumnje jedno od najpopularnijih jela na svijetu. To je bolonjez, poznati mesni umak za tjesteninu porijeklom iz romantičnog talijanskog grada Bologne.

Romantika u ovom receptu postaje još veća, jer izbacujemo meso i ubacujemo zdravi tofu, tzv. sir od soje. Još kad mu dodamo mrkve, paprike, pelate i najbolje začine, ukusni umak spreman je za vašu omiljenu tjesteninu.

U vrijeme kad je teško znati prijeklo i kvalitetu mesa, vege varijante poznatih jela odličan su izbor. Lažni bolonjez može nastati i od crvene leće i od žitarica no ova inačica s tofuom najbliža je najpoznatijem umaku na svijetu.

Nutritivno gledano tofu je vrlo vrijedna namirnica. U veganskoj prehrani važan je izvor bjelančevina. Naime, u 100 g ima oko 150 kalorija, potpunog je aminokiselinskog profila te ovisno o proizvođaču, ima 10 do 20 g proteina. Niskog je udjela ugljikohidrata uz malo veći udio nezasićenih masnih kiselina.

Ako ne konzumirate meso to nikako ne znači da morate zaboraviti na umak kojeg voli cijeli svijet. Upravo suprotno, postoji mnogo načina na koji ga možete pripremiti, a da nimalo ne gubite na okusu. Ovo je sigurno jedan od najboljih!

PHOTOS BY: Freepik, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.