COOLINARIKA DONOSI

Vrijeme je za piknik! Donosimo ideje što pripremiti za najbolji oblik druženja na otvorenom

GREEN_300_listici_sredina

Salate, sendviči i finger food

Vrijeme je za piknik! Pozovite društvo, ponesite dekicu i košaru punu malih i jednostavnih, ali slasnih zalogaja spremljenih po coolkinim savjetima i receptima.

Iz stresne i dosadne svakodnevice pobjegnite u prirodu. Ljeto je idealno vrijeme za piknik na čistom zraku, pod vedrim nebom i zrakama sunca na livadi u polju, na šumskom proplanku ili travi u parku. Uvjerite se da nema ničeg ljepšeg od open air druženja i blagovanja s partnerom, obitelji ili prijateljima.

Doista, najljepši trenuci u životu su jednostavni i ne koštaju mnogo. Osim dobrog društva, sve što vam je potrebno za nezaboravan dan u prirodi je dekica, poneki jastučić i košara za piknik sa slasnim zalogajima i napitcima.

Zalogaji po mjeri open-air uživanja

Za uživanje pod vedrim nebom najprimjerenija su mala jela koja se mogu jednostavno i praktično zapakirati i transportirati te potom i jednako tako servirati i jesti.

Valja također voditi brigu i o tome da nisu od lako pokvarljivih sastojka te da se pretjerano ne tope, mrve i ne kaplju te da ostavljaju minimalne tragove na prstima i po mogućnosti nikakve na odjeći.

A, kako je poželjno i da se i brzo i jednostavno pripremaju, donosimo savjete i recepte za slasna mala krepka i slatka jela koja kao da su stvorena za košaru za piknik.

Piknik klasici: sendviči, nadjeveni kruhovi i salate

Pri odabiru piknik klasika, sendviča i nadjevenih kruhova prednost dajte onima koji se što jednostavnije prenose i jedu u složenim ljetnim uvjetima, poput primjerice dobro začahurenih vrsta, pritisnutih sendviča i paniranih trokutića s paštetom i mozzarellom te punjenog kruha s paštetom, koji se može jednostavno narezati i na licu mjesta, u prirodi.

U izboru salata prednost dajte onima od tjestenine, krumpira i primjerice grahorica, koje je najbolje upakirati i ponijeti, ali jesti razdijeljene na porcije u posudicama s poklopcima. Primjerice, zabavom izmučene i gladne izletnike oduševit će tuna piknik salata te prava ljetna salata od piletine i jabuka s koprom.

Piknik finger food zalogaji za prste polizati!

Iako neki piknik fanovi ne bježe od tanjura i pribora za jelo, većina se u prirodi ipak želi osloniti samo na svoje prste. Za takvo nesputano uživanje u obzir dolaze finger food i street food – zalogaji, različiti zamotuljci, popečci, kroketi, tortilje te mini pizze i krepke pite koji savršeno funkcioniraju i izvan zatvorenih prostora i gradske vreve, u prirodi.

Među takvim jednostavnim, ali ukusnim zalogajima su i različita punjena peciva poput roladica od lisnatog tijesta i sušenih rajčica te lisnati štapići punjeni paštetom i sirom. Gladne izletnike oduševit će i različite kuglice, muffini i mini pite kao što su street food kuglice, krepki pikantni muffini s pršutom i sirom te mini quiche sa šampinjonima i fetom.

PHOTOS BY: Unsplash, Pexels, Coolinarika / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.