ullje na

Vrijeme je za ljetnu obuću: Jednostavan piling za pete od samo dva sastojka iz vaše kuhinje

GREEN_300_listici_sredina

Prirodna njega

Iako ga ne preporučuju za jelo, šećer je odličan sastojak za pripremu prirodnog pilinga za pete. U kombinaciji s nekim hranjivim uljem, uklonit će mrtve stanice kože i vaše noge uvesti u ljeto.

Prije ulaska u ljetnu obuću, japanke i sandale, možda poželite počastiti svoja stopala pilingom, a pritom uštedjeti i izbjeći odlazak pedikeru. Zimski mjeseci učinili su to da je koža na stopalima suha, tvrda i zadebljala na petama, što može utjecati ne samo na izgled već narušiti udobnost prilikom nošenja otvorene obuće. Piling će omekšati vašu kožu i stopalima dati njegovan i zdrav izgled. Evo kako možete sami kod kuće pripremiti prirodni piling, kojim ćete ukloniti mrtve stanice kože i pripremiti stopala za ljetnu obuću.

piling za pete

Sastojci
  • 1/2 šalice šećera (može biti bijeli ili smeđi šećer, ovisno o preferencijama)
  • 1/4 šalice ulja (može biti maslinovo ulje, kokosovo ulje ili bademovo ulje, ovisno o tome što imate pri ruci ili što preferirate)
  • po želji, nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru (poput peperminta ili lavande) za dodatnu aromu i osvježavajuće svojstva
Priprema

U maloj zdjeli pomiješajte šećer i ulje. Ulje dodajte postupno dok ne dobijete teksturu koja vam odgovara. Ako želite, možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja za ljepši miris i terapijska svojstva. Nanesite smjesu na stopala, posebno se fokusirajući na grublje dijelove pete i stopala. Nježno trljajte u kružnim pokretima kako biste uklonili mrtve stanice kože.

Nakon pilinga, isperite stopala toplom vodom i osušite ručnikom, a potom nanesite hidratantnu kremu ili malo više ulja koje ste koristili za piling kako bi stopala bila glatka i meka.

Ovaj jednostavan piling za stopala ne samo da će ukloniti mrtve stanice kože i učiniti vaša stopala glađima, već će i potaknuti cirkulaciju i opustiti umorne mišiće.

 

PHOTOS BY: Unsplash/Profimedia / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.