289435805_572670861106167_4387660337936759102_n

Vodimo vas u genijalan hotel u obliku češera koji je ujedno dom za stotine ptica

GREEN_300_listici_sredina

Održivi turizam

Pronašli smo hotel koji oduzima dah. Smješten je visoko u krošnji drveća, potpuno je održiv i zelen, a izgleda poput golemog češera!

Jedan od dizajnerski najkreativnijih hotela na svijetu je Treehotel u Švedskoj. Nalazi se doslovno u krošnji drveća, a svojim izgledom u potpunosti se uklopio s prirodom. Izgleda poput golemog češera, a riječ je o sinergiji okoliša, suvremenog dizajna i funkcionalnosti.

Hotel je izgrađen od prirodnih lokalnih materijala kao što su staklo i drvo, a fasada hotela služi kao kućica za ptice. Kako se pojavio problem smanjenja staništa za ptice, dizajneri hotela dosjetili su se u zidove hotela ugraditi brojne jedva primjetne kućice za ptice u kojima se one mogu gnijezditi i podići svoje ptiće. Hotel danas sadrži 350 kućica za ptice u svojoj fasadi!

Nude tako i svojim posjetiteljima da iskuse ptičji svijet, visoko u krošnji drveta. Iz zasebnih kućica koje se nalaze “u češeru” pruža se pogled na rijeku Lule i prirodna bogatstva švedske pokrajine Boden. Sobe su smještene na visi od četiri do 10 metara, ovisno o položaju kućice, a cijeli je hotel u potpunosti uronjen u prirodni ambijent okolne borove šume.

Svaka kućica ima površinu od oko 34 m2, u kojoj su skladno razmještena spavaća soba, kupaonica i privatna sauna. Osim toga, svaka od kućica ima i spektakularnu krovnu terasu. Postavili su i ekološki toalet koji koristi metodu spaljivanja fekalija te održivi sustav odvodnje koji gostu daje na raspolaganje tri litre vode za pranje ruku.

 

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.