BELINKA DONOSI

VIDEO: Pretvorite stari okvir za slike u unikatno ogledalo!

Potpuno novo ruho

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Možda ste i ranije htjeli nešto izraditi, ali ste odustali jer ste pomislili da vas čeka puno posla. To nije slučaj s ovim DIY projektom!

Imate li u svom domu komad namještaja koji je vidio bolje dane? Umjesto da bacate stare predmete, pružite im novi život uz brzu i kreativnu preobrazbu. U par jednostavnih koraka možete ih transformirati u dragocjene komade na koje ćete biti ponosni jer su vaših ruku djelo.
Posjetite sajam ili zavirite na tavan ili u podrum, izvucite okvir za slike koji već odavno skuplja prašinu i pretvorite ga u originalno ogledalo uz pomoć stolara Marija Venetija. Pogledajte video i odvažite se na ovaj odličan projekt.

Pitali smo Marija za još par korisnih savjeta pri izradi ovog originalnog komada. “Granulacija brusnog papira ide od broja 40 do 320+ za drvo. Najčešće granulacije koje se koriste su 80, 100, 120 i 240. Što je manji broj brusnog papira, papir je grublji i više skida. Smjer brušenja drva uvijek se radi u smjeru godova. U tom smjeru lakše skidamo materijal i manje oštećujemo drvo. Nanošenje lazure/bajcanje drva je nanošenje tankoslojnog premaza drva u različitim bojama. Važno je da se tamnije drvo ne može nanositi lazura u svjetlije, dok je obrnuto moguće. Lazura se nanosi kistom ili pamučnom krpom i jako je važno nakon bajcanja cijelu površinu obrisati čistom pamučnom krpom”, otkrio je.

Veselimo se vidjeti kako ste vi transformirali svoj stari okvir!

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.