Mario - Kovceg

BELINKA DONOSI

VIDEO: Od starog kovčega do zadivljujućeg stolića

Pokažite i vi svoje majstorske vještine

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Zašto stvarati gomile otpada konstantno kupujući nove proizvode kad jako često, uz korisne savjete, možete izvući najbolje iz postojećeg.

“Do it yourself” filozofija postaje sve popularniji lifestyle, a trend koji se brzinom munje proširio svijetom, uveo je neka nova mjerila održivosti. Stare komade namještaja možete obnoviti, preurediti ili redizajnirati i stvoriti nešto svoje, unikatno. Kreativac i postolar koji se bavi izradom i restauracijom namještaja, Mario Veneti, i ovog puta donosi odličan DIY projekt. Stolić, kojeg je zbog njegove originalnosti teško ne zamijetiti, nekoć je bio stari kovčeg.

“Drvo je živi orgazam i sadržava gljivice i insekte stoga je dobro poslije brušenja nanijeti impregnaciju. Prije impregnacije potrebno je temeljito očistiti površinu da drvo dobro uspije impregnaciju koja štiti drvo. Također, impregnacija služi da se boja bolje primi za drvo. Nakon lakiranja prve ruke, volim lagano prijeći s vodobrusnim brusnim papirom granulacije 280, da se lagano skine sloj laka i da se druga ruka bolje upije. Tako na kraju dobijemo glatku površinu koja je dobro zaštićena i lako se čisti”, otkrio je Mario, a točno kako je nastala ova transformacija otkrijte u videu.

Ako smo vas inspirirali da i vi nekom komadu namještaja produljite život, sudjelujte u Belinka nagradnom natječaju na koji se možete prijaviti OVDJE. Sve što trebate napraviti je obnoviti bilo koji drveni predmet, ispuniti formu s podacima te učitati fotografije prije i poslije obnove. Veselimo se vidjeti što ste odlučili preurediti!

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.