Humana-zajednicka-slika

Veliko priznanje za Humanu Novu: Socijalna zadruga dobila europsku nagradu za svoj rad

GREEN_300_listici_sredina

Potvrda koja prija

Rad Socijalne zadruge Humane Nove ponovno je prepoznat na europskoj razini, a dobivena nagrada jedno je od najvećih priznanja u 10 godina poslovanja neprofitnog eko društvenog poduzeća.

Socijalna zadruga Humana Nova je dobitnik i Zlatnika Grb Grada Čakovca osvojio je europsku nagradu “EASPD Innovation Award 2022” za jedinstveni model radne integracije osoba s invaliditetom u djelatnosti gospodarenja tekstilnim otpadom. Podrška osobama s invaliditetom uključuje široki spektar usluga koje doprinose da osobe s invaliditetom sudjeluju u društvu na ravnopravnoj osnovi. Neka od temeljnih prava odnose se na pravo na rad, neovisno življenje i pružanje jednakih mogućnosti za osobe s invaliditetom.

Humana Nova pruženim prilikama, individualnim pristupom i specifičnom podrškom kroz radnu integraciju, osobama s invaliditetom predstavlja važan korak u procesu osamostaljenja i doprinosi kvaliteti njihova života.

Zadruga Humana Nova

Unatoč svim izazovima i nedostatku sustavne podrške, Humana Nova svojim radom stvara dodanu vrijednost koja višestruko doprinosi razvoju zajednice i ruši predrasude o osobama s invaliditetom. Svojim radom i društvenim utjecajem pokazuje da osobe s invaliditetom mogu biti vrhunski eksperti u poslovima koje obavljaju, a time i ravnopravni članovi zajednice.

“Želimo da osobe s invaliditetom kroz rad steknu samopouzdanje, radne navike i budu zadovoljne i ispunjene osobe. Trudimo se da naše radnice i radnike osnažimo, potičemo na razvoj vlastitih sposobnosti i vještina, te pobudimo osjećaj zajedništva, međusobnog poštovanja, povjerenja, odgovornosti i tolerancije. Ova nagrada potvrda je da činimo dobro i predstavlja veliku motivaciju za daljnji rad i razvoj ali i budi nadu u bolju i pravičniju budućnost zajednice i društva”, ističu iz ove socijalne zadruge.

Nagrada za inovativan pristup i doprinos ostvarenju Konvencije Ujedinjenih naroda za prava osoba s invaliditetom dodijeljena je u okviru godišnje konferencije Europskog udruženja pružatelja usluga za osobe s invaliditetom (EASPD) održane 12. do 14. listopada na Malti, pod nazivom “Kvaliteta života i usluge podrške: Od riječi do djela”.

PHOTOS BY: press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.