gardie-design-social-media-marketing-a-eC_o3TRCU-unsplash

Vegani, dignite ruke u zrak ako ste ova iritantna pitanja okoline čuli tisuću puta!

GREEN_300_listici_sredina

Prehrana prema kojoj brojni imaju predrasude - smiješne

Veganstvo često dolazi uz popratna pitanja, šale i komentare o vašim prehrambenim navikama. Možda je neugodno - ali pruža i priliku da se nasmijemo!

U naletu popularnih, grupnih novogodišnjih odluka, prije par godina našla se i ona koja nosi naziv “Veganuary”. Vegan i January, jasno je. Prvi mjesec u godini (p)ostajemo vegani!

Veliku popularnost ovaj je pokret stekao u Britaniji (a kasnije i širom svijeta) kada je velik broj populacije odlučilo imati veganski siječanj. Riječ je prelasku na vegansku prehranu u prvom mjesecu godine u svrhu čišćenja organizma, postavljanja novih izazova i, na kraju krajeva, testiranja nekih novih, možda i onih koje ostaju zauvijek, životnih odluka.

Veljača je možda neke ostavila na ovom “testu”, a neke možda vratila na stare staze. Nastavno na veganski siječanj, ovaj je mjesec ipak idealna prilika za podsjetiti (i nasmijati) okolinu najiritantnijim činjenicama i pitanjima kojima se vegani “bore” svakodnevno.
Uobičajena je predodžba da su vegani iritantni i nametljivi. Ipak, budimo svjesni da je prva reakcija kod većine nevegana u susretu s veganom zauzimanje obrambenog stava. Ljudi po prirodi žele biti u pravu pa je iznošenje svih “mitova” o veganstvu zapravo pokušaj da obrane svoj način života.

U tom “ratu” između vegana i nevagana, jedno je sigurno – nasmijat će vas predrasude i pitanja koje vegani sigurno slušaju svakodnevno.

Pa što jedeš ako ne možeš jesi ništa životinjskog podrijetla?

via GIPHY

Jesi li stalno gladan/na?

via GIPHY

I biljke imaju osjećaje.

via GIPHY

Zašto ne možeš samo izvaditi meso iz tog jela?

via GIPHY

Financijski si ne mogu priuštiti biti vegan.

via GIPHY

Kako s veganskom prehranom u organizam uneseš proteine i kalcij?

via GIPHY

Na svijetu je ionako previše životinja.

via GIPHY

PHOTOS BY: Giphy, Pexels, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.