Screenshot 2023-02-24 140743

Vegan letio u prvom razredu, a za doručak dobio jednu jedinu bananu

GREEN_300_listici_sredina

Šok i nevjerica

Putnik u prvom razredu na letu za Japan koji je naručio veganski doručak bio je zbunjen kada je za obrok dobio jednu bananu i štapiće za jelo.

Putnik, koji je letio Japan Airlinesom iz Jakarte u Indoneziji, dobio je neočekivanu užinu nedugo nakon polijetanja. Naime, putnik je svoje iskustvo podijelio na zrakoplovnom forumu Flyertalk jer nije mogao vjerovati što mu se dogodilo.

“Prije polijetanja danas, moja stjuardesa je potvrdila da sam naručio VGML (Vegetarijanski veganski obrok) i da će moj doručak biti banana, čime sam pogrešno pretpostavio da je mislila da doručak uključuje bananu”, započeo je putnik svoju priču.

“Kad je poslužila bananu nakon polijetanja, mislio sam da je to samo predjelo, ali to je zapravo bio cijeli obrok!”

Putnik je dodao da je banana bila ukusna i “jedna od boljih” koju je nedavno jeo, ali kaže da mu se čini “prikladnijom kao međuobrok”.

Nakon prvog “obroka” kasnije je uslijedio ručak, loše začinjena tjestenina, ali žuto voće je i dalje bilo ono čemu se putnik nije mogao prestati čuditi.

Ovo nije prvi put da je veganska ponuda za zrakoplovne putnike bila ispod očekivanja. Godine 2022. žena koja je putovala Air Canadom ostala je “zapanjena” nakon što je zatražila nekoliko veganskih obroka, ali joj je poslužena samo boca vode.

Miriam Porter, travel blogerica, podijelila je svoje iskustvo u viralnom TikTok videu koji je pogledan više od milijun puta. Gospođi Porter na kraju je ponuđen improvizirani obrok koji je stjuardesa sastavila od ostataka pladnjeva poslovnog razreda.

Godine 2020. putniku British Airwaysa koji je zatražio veganski obrok poslužen je maslac i sir, prehrambeni proizvodi životinjskog porijekla.

Na Twitteru je podijelio sliku svog obroka i napisao: “Prije 15 godina to bih očekivao, ali vi još uvijek poslužujete sir i maslac s veganskim i vegetarijanskim menijem u vrijeme kada veganstvo nikada nije bilo tako popularno. Što se dogodilo s kontrolom kvalitete i svjesnošću posade?”

PHOTOS BY: Flyertalk, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.