Valamar Collection Isabella Island Resort

Valamar i E.ON predstavili najveći projekt solarnih elektrana u turizmu

GREEN_300_listici_sredina

Solarne elektrane na 26 Valamarovih hotela i kampova duž obale

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Valamar Riviera i E.ON Solar, vodeća kompanija u Hrvatskoj za projektiranje i izgradnju solarnih elektrana koja posluje unutar grupe E.ON Hrvatska, u Poreču su predstavili medijima najveći projekt solarnih elektrana na hrvatskom tržištu.

Suradnja E.ON-a i Valamara obuhvatila je postavljanje solarnih elektrana na 26 Valamarovih hotela i kampova duž obale što pokriva do šest posto ukupne Valamarove potrebe za električnom energijom. Ujedno, Valamar Isabella Island Resort u Poreču postao je prvo ljetovalište u Hrvatskoj koje koristi isključivo energiju iz Valamar solarnih elektrana.

“Suradnja s E.ON Solarom najveći je Valamarov projekt ulaganja u solarne elektrane do sada i veseli nas što zajedno možemo osigurati nove obnovljive izvore električne energije za naše turističke objekte. Već godinama ulažemo značajna sredstva u projekte energetske učinkovitosti i omogućujemo našim gostima da odabirom smještaja u Valamarovim hotelima, ljetovalištima i kampovima sudjeluju u očuvanju okoliša. U Valamaru smo u proteklom periodu smanjili otisak CO2 u prvom i drugom opsegu za više od 70%, istaknuo je Alen Benković, viši potpredsjednik Valamar Riviere za razvoj, održavanje imovine i tehničke servise i dodao kako će Valamar i u budućnosti nastaviti s intenzivnim ulaganjima u projekte energetske učinkovitosti te kako u E.ON-u ima odličnog partnera za takve inicijative.

Istra Premium Camping Resort by Valamar, nositelj je EU Ecolabel certifikata, eko-oznake Europske Komisije koja potvrđuje visoke europske standarde zaštite okoliša što doprinosi očuvanju okoliša i vrijednosti turističkog proizvoda i usluga. U Istra Premium Camping Resortu se također nalaze fotonaponske elektrane za proizvodnju obnovljive energije u okviru projekta suradnje Valamara i E.ON-a.

“Ponosni smo što s partnerima i kupcima poput Valamara možemo doprinijeti rješavanju najvećeg izazova čovječanstva danas – zelenoj energetskoj tranziciji. Ovakav ambiciozan projekt postavljanja solarnih elektrana diljem Jadrana značajan je iskorak zelenom i održivom turizmu i ponudi kakvu traži sve više ekološki osviještenih turista. Hrvatska ima potencijal ući u sam vrh zemalja EU po iskoristivosti obnovljivih izvora energije što će posljedično imati pozitivan utjecaj i poticaj i za gospodarstvo, industrije i novu turističku ponudu koja je održiva i doprinosi očuvanju okoliša. Vrijednosti su ovo koje su utkane i u našu strategiju održivosti gdje radimo na tome da postanemo platforma za zelenu energetsku tranziciju Europe. Zahvaljujemo Valamaru što je u nama prepoznao pouzdanog energetskog partnera i što smo ovom suradnjom korak bliže našem cilju”, izjavio je Andreas Rörig, predsjednik Uprave E.ON Hrvatska.

Valamarov i E.ON-ov projekt je ujedno i prvi i najveći projekt u Hrvatskoj po ESCO modelu financiranja u kojemu su elektrane u vlasništvu E.ON-ove kompanije Solnet, a sva proizvedena energija namijenjena je Valamaru za vlastitu potrošnju. Na projektu je E.ON angažirao više od 60 stručnjaka raznih profila koji su realizirali usluge projektiranja, instaliranja, puštanja u pogon i financiranja projekta. Korištenjem obnovljivih izvora energije doprinosi se i Zelenom planu EU u očuvanju okoliša te smanjenju emisija ugljičnog dioksida, u čemu E.ON i Valamar predstavljaju primjer dobre prakse.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.