jason-briscoe-GrdJp16CPk8-unsplash

Uz jednostavne recepte i jasne korake svatko može postati chef

GREEN_300_listici_sredina

S lakoćom do ukusnih jela

U Hrvatsku je stigao prvi meal kit pa u svega nekoliko klikova, svaki tjedan možete odabrati ukusne recepte.

Zbog užurbanog stila života često nemamo vremena skuhati topli obrok ili kada pronađemo vremena, shvatimo da nam nedostaje nekoliko sastojaka. U tom trenutku splasne entuzijazam za kuhanjem pa posežemo za mobitelom i naručujemo hranu iz najbližeg restorana. Na zapadu već odavno postoje usluge koje omogućavaju ljudima da naruče namirnice i recepte s kojima će tijekom tjedna pripremati ukusna jela. Srećom, stigao je i prvi meal kit na domaće tržište. Yello je specijaliziran za dostavu svježih namirnica s kojima uz par jednostavnih koraka možete svaki dan pripremiti nezaboravno gastro iskustvo.

„Postoje neka istraživanja koja govore da Hrvati jedu dvostruko više ugljikohidrata od dopuštenog. Najviše preferiraju svinjetinu (muškarci) i piletinu (žene), a kao prilog krumpir i tjesteninu. Ipak danas svi žele živjeti duže, zdravije i u konačnici sretnije, a uz to su ekološki osviješteni okreću se kvalitetnijoj prehrani. Polazeći od nas samih, u Yello timu sve manje imamo vremena za pripremanje zdravih, kuhanih obroka stoga možemo reći da je to istina. Ljudi često pribjegavaju naručivanju hrane za koju nisu sigurni koje su kvalitete i misle da su s time riješili problem“, rekao nam je jedan od osnivača Yella, Saša Čubrić.

Scenarij na početku članka često je Saša osjetio na vlastitoj koži. Upravo je zato osam mladih entuzijasta više od godinu dana radilo na stvaranju Yella.

„Prije svega, veliki sam ljubitelj hrane i volim isprobavati razna jela sa svih strana svijeta. Međutim, uvijek bi naišao na problem da mi u kuhinji nedostaje baš taj jedan bitan začin ili sastojak. Sama pomisao na odlazak u trgovinu samo zbog jedne stvari izbacila bi me iz takta. S druge strane, znalo mi se događati da imam previše namirnica kojima prođe rok trajanja jer ih u užurbanom načinu života nisam imao kada potrošiti. Stoga nam je glavna misao vodilja ponuditi kupcima mogućnost da jedu ukusno, raznovrsno i kvalitetno bez brige i stresa oko odabira i kupnje namirnica“, kaže Saša.

Menije kreiraju po visokim kriterijima –  sezonski, svježe i raznoliko. Bitno im je da u ponudu imaju recepte za domaća i strana jela. Kako kaže Saša, žele pružiti svojim kupcima na izbor jela koja su domišljata, originalna, jednostavna te im omogućiti da se okušaju u pripremi jela koja nisu tako lako dostupna.

Osim raznolikih jela, konačno možemo smanjiti količinu hrane koju bacamo jer nismo na vrijeme iskoristili.

„Yello je doskočio problemu bacanja viška hrane. „No food waste“ odnosno taman onoliko koliko vam treba je jedna od naših prednosti. Sve namirnice vam stižu svježe i dozirane na kućnu adresu“.

Naručivanje meal kita vrlo je jednostavno.

„Kupac treba proći kroz jednostavan proces naručivanja na web stranici www.yello.hr. Svaki tjedan na Yello stranici nudi se niz ukusnih recepata za razna domaća i svjetska jela. Kad se Yello paket preuzme u željenom terminu, sve namirnice stižu svježe i hladne u izoliranoj kutiji koja održava svježinu čak 48 sati. Sve što preostaje jest dobiveno spojiti u nezaboravno, ukusno jelo. Yello je namijenjen svima, pa tako i onima koji nemaju zavidne kulinarske vještine“.

U svojoj zdravom, ekološki osviještenom konceptu vodili su računa i o ambalaži. Naime, ambalaže u koje pakiraju jela i sastojke većinom su od recikliranog papira. Staklene posudice mogu se ponovno upotrijebiti ili reciklirati na ispravan način. Plan u budućnosti je kreirati model u kojem kupac može vratiti kupljenu ambalažu i na taj način osigurati dodatne pogodnosti prilikom sljedeće kupovine.

Svaki tjedan možete naručiti drugačiji jelovnik sa zanimljivim receptima poput Pad Thaija, Cezar salate ili pilećih ražnjića u satay umaku. Sigurno ćete tijekom pripreme izbrusiti svoje kulinarske vještine, a kako vam ne bi dosadili jelovnici, Yello će često osvježavati svoju ponudu.

„Na razvoju novih recepata radimo neprestano. Redovito dodajemo i dodavat ćemo nove recepte. Moramo uzet u obzir i to da već sad postoje favoriti u našem jelovniku koje ćemo svakakvo trajno ostaviti u ponudi“, rekao nam je za kraj Saša.

PHOTOS BY: Yello, Press, Unsplash, Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.