bus

Usred šumske idile: Školski autobus pretvoren u apartman pravi je hit na stranicama za iznajmljivanje

GREEN_300_listici_sredina

Interijer je uređen od odbačenih stvari nađenih na otpadu

Stari školski autobus kojeg je vlasnica od odbačenih stvari pretvorila u pravi idilični smještaj za odmor te ga prebacila u šumske predjele vjerojatno je najzanimljivija ponuda apartmana na stranici Airbnb.

Da za dobar i ugodan smještaj ne treba mnogo, osim dobre ideje, organizacije i oka za detalje svjedoči tome i stari školski autobus koji je vlasnica Miranda prenamijenila u apartman za najam. Ovaj neobičan apartman smješten je u Sookeu u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi, gdje je domaćin i vlasnica Miranda vidjela potencijal u bivšem lokalnom školskom autobusu. Vozilo se sada nalazi u uređenom prostoru, parkirano ispod zaštitnog krova usred šumske idile.

Vlasnica je s ljubavlju uredila smještajnu jedinicu s retro dizajnom interijera, koristeći odbačene materijale iz svoje lokalne zajednice. Tirkizno plavi autobus je sada malena kuća koja ima sve što vam je potrebno za miran odmor odmaknut od vreve grada. U ovom malom prostoru, vlasnica Miranda je dizajnirala tuš na mjestu gdje je nekada bilo vozačevo sjedalo i detaljizirala ga pločicama koje je pronašla uz cestu. U središtu autobusa je kuhinja opremljena sa štednjakom, kantom za kompost i osnovnim potrepštinama za kuhanje. Glavni cilj vlasnice bio je istaknuti kako je lako izbjeći prekomjernu potrošnju i iskoristiti prostor te da se i na ovaj način može s ukusom i praktično urediti prostor za bivanje u njemu. 

Cijeli prostor odiše ekološki prihvatljivim dizajnom. Klupe, kutije odnosno za pohranu drva pokrivaju otvore za kotače i služe dvostrukoj namjeni za sjedenje i skladištenje. Ispod bračnog kreveta u stražnjem dijelu autobusa nalazi se dodatno spremište. Otvor za pohranu je prenamijenjena TV ladica koja odgovara prostoru ili se može ukloniti i postaviti kao stol za jelo ili igranje igrica.

Vanjski dio autobusa, odnosno natkrivenu palubu krasi odbačena i na novo uređena školska klupa i stolice. Smještaj ima upečatljiva reciklirana vrata i okove, kao i kompostabilni WC i funkcionalni umivaonik. Prirodno svjetlo osigurava reciklirano staklo, a u blizini bajkovitog smještaja nalazi se uređeno zemljište koje nudi prostor za sjedenje s ognjištem i domaćim biljem koje gosti mogu koristiti. 

PHOTOS BY: airbnb.ca / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.