ezgif-3-a517ccd420

Uskoro kreće Treća koza, festival koji daje umjetnički odgovor na klimatske promjene i ekološku krizu

GREEN_300_listici_sredina

Proljetno izdanje

Proljetno izdanje festivala TREĆA KOZA usmjereno je na izvedbene umjetnike s područja Istre i okolice koji se bave umjetničkim propitivanjem ekološke problematike.

TREĆA KOZA je festival usmjeren umjetničkom propitivanju ekološke problematike u okviru suvremenih izvedbenih i novomedijskih praksi. Festival Treća koza započeo je krajem prošle godine u hibridnom obliku, online i uživo u Puli u sklopu manifestacije Dani Kazališta Dr. Inat u Društvenom centru Rojc, a sada se nastavlja i u 2022.g. na otvorenim prostorima pulske okolice (Rt Marlera i ostale ližnjanske lokacije).

Na festivalu će se sa svojim radovima predstaviti mladi kreativci, etablirani istarski izvedbeni umjetnici i ekološki farmeri. Festival daje umjetnički odgovor na klimatske promjene i ekološku krizu čiji smo svjedoci na dnevnoj razini te fenomenološko, ekološko i etičko razumijevanje našeg odnosa s prirodnim svijetom. Na festivalu će se predstaviti i umjetnici s radovima pristiglim na natječaj: Aleksandar Garbin, Tanja Grgić, Josip Pino Ivančić, Ivana-Nataša Turković, Lea Komel i Kazalište Dr. Inat.

Program započinje u petak, 22.4. u 17 sati izvedbom i radionicom plesa na svili, Lee Komel. Mjesto okupljanja publike je Društveni dom (zgrada Općine Ližnjan, na adresi Krasa 7) gdje publika na svoje mobitele dobiva dijeljenju lokaciju koju šalje izvođač s mjestom izvedbe. Na zatvaranju performanse izvode Roko Nakić, Ana Katulić i Irena Boćkai, kada će od radova pristiglih na natječaj biti proglašen najbolji izvedbeni rad s ekološkom tematikom, o kojemu odlučuje tročlani žiri.

Sudjelovanje u svim programima je besplatno. Prijave na radionice šalju se na treceprostor@gmail.com. Faceboook event s kompletnim programom: https://fb.me/e/1JDjcz0CO

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.