203019660_2621552384814470_8867439277790630949_n

Upoznajte bogatu kulturu i tradiciju dubrovačkog kraja na manifestaciji ‘Uskrs u Primorju’

GREEN_300_listici_sredina

Uskrsna čarolija u dubrovačkim gornjim selima

Idući vikend, 1. i 2. travnja 2023., rezervirajte za posjet dubrovačkim gornjim selima gdje će se održati manifestacija ''Uskrs u Primorju 2023.'', uz brojna događanja, od seoskih igara, glazbenih nastupa, prodaje domaćih proizvoda, gastro ponudu lokalnih OPG-ova do aktivnog boravka u prirodi uz otkrivanje skrivenih kutaka dubrovačkih sela.

Dvodnevni program počinje u subotu 1. travnja s dvije pješačke ture ”Putevima naših predaka”. Prva je Osojnik – Ljubač, duga četiri kilometra, a druga ”oraška” od Vrtova sunca do atrakcije akumulacijskog jezera te povratak i susret ispod platana, duga oko dva i pol kilometra. Obje kreću u 13 sati, uz stručno vodstvo, a potrebno se prethodno prijaviti, do četvrtka 30. ožujka, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr. Osiguran je i besplatni prijevoz autobusima Libertasa, s polaskom s Pila u 12:30 sati, uz zaustavljanje na stanicama Tommy, Robna kuća Srđ, Komolac i Mokošica.

Tko želi naučiti plesti pomice i pengati jaja, radionica će biti organizirana u poslijepodnevnim satima u subotu, od 15 do 18 sati u Ljupču, ispred Doma. Tu će se moći kupiti i domaći autohtoni proizvodi lokalnih OPG-ova, poput poma, pinica, penganih jaja, meda, ulja, vina, povrća, rogača, džemova, prirodnih melema, sadnica te prigodni uskrsni ukrasi Udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’.  I za ovo događanje organiziran je besplatni prijevoz autobusima, s polaskom u 14:30 sati s Pila i u 18:00 povratak s Ljupča nazad.

Ljubač će u subotu popodne odzvanjati glazbom, od onih najmlađih iz KUD-a ”Marko Marojica” Župa Dubrovačka i KUD-a ”Sveti Juraj” Osojnik do Ženskog vokalnog ansambla VALDINOCE Orašac, Trija Estam, Limene glazbe Zaton i DJ-a Vjeverice.

Drugog dana, u nedjelju 2. travnja, u 15 sati na Osojniku počinju seoske igre za djecu, žene i muškarce. Sposobnost i snaga moći će se okušati u tradicionalnim igrama poput trčanja u vrećama, nošenja jaja na kuhači, potezanja konopa, a sve uz pratnju DJ-a Vjeverice. Ekipe za natjecanje trebaju se prijaviti na broj mobitela 098 166 6290. Dodjela nagrada je u 17 sati, nakon čega slijedi koncert grupe Viva. Besplatni prijevoz autobusima Libertasa organiziran je u 14:30 sati s Pila i u 19:00 povratak s Osojnika prema Pilama.

Kome je draže sjesti i jesti, seoska domaćinstva gornjih dubrovačkih sela (Musladin – Ljubač, Laptalo – Gromača, Koraćevo – Orašac i Knez – Pobrežje) pozivaju vas prve tri subote i nedjelje u travnju da u njih objedujete, uz posebnu ponudu jela i prethodnu rezervaciju.

Program ”Uskrs u Primorju” organiziraju Grad Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika i zovu Vas u đir i uživanje u zelenom i mirisnom okruženju dubrovačkih gornjih sela.

Izvor: www.dubrovnik.hr

PHOTOS BY: www.dubrovnik.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.