240648238_3062090634019041_8183337287110216741_n

Uniforme za ovogodišnji US Open napravljene su od plastičnih boca i limenki

GREEN_300_listici_sredina

Otpad s prošlogodišnjeg turnira kao materijal za ovogodišnji

Ove godine osoblje na US Openu nosi uniforme koje je za njih napravio brend Polo Ralph Lauren, a izrađene su od reciklirane plastike i limenki za teniske loptice.

Od 2005. godine poznati brend Polo Ralph Lauren dizajnira službene uniforme za osoblje na terenu prestižnog teniskog turnira US Open. Za 2021. kolekcija je nastala imajući na umu održivost. Naime, uniforme su napravljene u partnerstvu s tvrtkom za sportsku opremu Wilson, a sadrže pređu od otpada koji je prikupljen tijekom prošlogodišnjeg US Opena. Ralph Lauren namjerava ove godine prikupiti još više otpada i upotrijebiti ga za stvaranje iste visokokvalitetne tkanine za sljedeću godinu.

Koncept predenja reciklirane plastike u tkaninu sve je popularniji među modnim brendovima koji traže nove načine stvaranja odjeće bez oslanjanja na djevičanske materijale koji štete okolišu. Na primjer, poliester i najlon ispuštaju značajne količine stakleničkih plinova u atmosferu tijekom proizvodnje i nisu biorazgradivi.

Odluka Ralpha Laurena o stvaranju uniformi za US Open bez djevičanskih vlakana povezana je s njegovim nedavnim obećanjem da će poboljšati svoj opskrbni lanac, dati prednost recikliranim materijalima i prihvatiti cirkularnost na putovanju prema cilju od nulte stope emisija do 2040. godine. “Kao dio naše predanosti klimatskim ciljevima navedenim u Pariškom sporazumu, naša ambiciozna, kratkoročna akcija za dekarbonizaciju našeg poslovanja i lanca vrijednosti bit će usklađena s dugoročnim ambicijama. Pridružili smo se rastućem neto nula pokretu i postavljamo eksplicitne ciljeve koji se nadograđuju na naše postojeće ciljeve smanjenja stakleničkih plinova kako bismo osigurali stabilniju klimu za buduće generacije”, stoji u priopćenju brenda Polo Ralph Lauren.

Nove reciklirane uniformne nisu rezervirane samo za osoblje i mogu se kupiti na službenoj web stranici.

PHOTOS BY: Polo Ralph Lauren, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.