steven-kamenar-MMJx78V7xS8-unsplash

UniCredit s Treedomom diljem svijeta sadi šumu od 90.000 stabala

GREEN_300_listici_sredina

Pozitivna zelena inicijativa

Grupa UniCredit, čija je Zagrebačka banka članica, sklopila je partnerstvo s Treedomom, online platformom koja omogućava sadnju drveća na daljinu te praćenje njihovog rasta putem interneta

Zajednička inicijativa Unicredit Grupe i Treedoma će stvoriti UniCreditovu šumu koja će imati najmanje 90.000 novih stabala posađenih u Italiji, Kolumbiji, Haitiju, Keniji, Madagaskaru i Tanzaniji. UniCreditova šuma pridonijet će smanjenju CO2 na globalnoj razini za oko 20.542,500 kilograma tijekom idućih 10 godina, što je istovjetno emisijama koje proizvodi 4.400 automobila svake godine.

Svi zaposlenici UniCredit Grupe, pa tako i zaposlenici Zagrebačke banke, imat će priliku uključiti se u ovaj projekt, između ostalog i besplatnom sadnjom svog vlastitog stabla u UniCreditovoj šumi. Kolege će dobiti i poseban popust ako žele posaditi više stabala.

Jean Pierre Mustier, glavni izvršni direktor UniCredita, izjavio je: “Ponosni smo na ovu inicijativu koja je još jedan pokazatelj naše iznimne predanosti održivosti, ugrađene u DNK naše Grupe. Partnerstvo s Treedomom omogućava nam da pomognemo okolišu dok istovremeno širimo svijest i angažiramo svoje zaposlenike u toj važnoj misiji borbe protiv klimatskih promjena. UniCreditovu šumu činit će drveće posvećeno svim našim zaposlenicima – svatko će dobiti svoje stablo”.

Projekt se temelji na Svjetskom tjednu klimatskih aktivnosti iz 2019. kad je Grupa potaknula zaposlenike na razmijenjivanje ideja među zaposlenicima i klijentima o tome što UniCredit može učiniti kako bi pridonio održivosti i zaštiti okoliša. Stvaranje UniCreditove šume bilo je jedan od projekata koji su proizašli iz te razmjene ideja i koji je pažljivo popratio Milenijski odbor UniCredit Grupe.

PHOTOS BY: Unsplash, Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.