158857693_258859682554285_8785517582913470352_n

Umjesto autobusom, glazbenik na turneju krenuo biciklom

Ekološki prihvatljiva turneja

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Austrijski glazbenik Manu Delago dokazuje da bendovima nisu potrebni ogromni autobusi da bi išli na put. Naime, on i članovi benda na turneju su krenuli biciklima, a turneja je započela koncertom u Tirolu. Turneja po Austriji duga 1600 kilometara dio je promocije njegovog novog singla "ReCycling".

Delago je poznati svirač handpana, instrumenta izumljenog u Švicarskoj inspiriran karipskim čeličnim bubnjevima. Nastupao je u više od 50 zemalja, bio je nominiran za nagradu Grammy, svirao s londonskim simfonijskim orkestrom i surađivao s brojnim glazbenicima. Njegov novi singl kombinira zvukove handpana s elektronikom i zvukovima bicikla.

Tijekom turneje, Delago i njegov bend održat će 25 koncerata tijekom 35 dana. Biciklističke prikolice posebno su izrađene za siguran prijevoz instrumenta, a putujuća grupa od šest osoba koristit će solarne panele za proizvodnju električne energije na cesti.

“Intenzivna putovanja avionima i autobusima natjerala su me da razmislim kako ja kao glazbenik mogu pridonijeti zaštiti klime”, rekao je Delago za Inhabitat. “Tako je nastala ideja o razvoju ekološki prihvatljive turneje“.

Delago planira svakog dana tijekom putovanja objaviti kratki film koji će služiti kao dnevnik njegove turneje i način da daje savjete o održivosti svojim obožavateljima. “Moj je cilj nadahnuti što više ljudi, ne samo u glazbenoj industriji, na održiv način života“, rekao je. Njegov nesvakidašnji način odlaska na turneju podržao je i Greenpeace u Austriji koji kaže da glazbenik svojim djelom pokazuje da svi možemo pridonijeti zaštiti klime.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.