158857693_258859682554285_8785517582913470352_n

Umjesto autobusom, glazbenik na turneju krenuo biciklom

Ekološki prihvatljiva turneja

Austrijski glazbenik Manu Delago dokazuje da bendovima nisu potrebni ogromni autobusi da bi išli na put. Naime, on i članovi benda na turneju su krenuli biciklima, a turneja je započela koncertom u Tirolu. Turneja po Austriji duga 1600 kilometara dio je promocije njegovog novog singla "ReCycling".

Delago je poznati svirač handpana, instrumenta izumljenog u Švicarskoj inspiriran karipskim čeličnim bubnjevima. Nastupao je u više od 50 zemalja, bio je nominiran za nagradu Grammy, svirao s londonskim simfonijskim orkestrom i surađivao s brojnim glazbenicima. Njegov novi singl kombinira zvukove handpana s elektronikom i zvukovima bicikla.

Tijekom turneje, Delago i njegov bend održat će 25 koncerata tijekom 35 dana. Biciklističke prikolice posebno su izrađene za siguran prijevoz instrumenta, a putujuća grupa od šest osoba koristit će solarne panele za proizvodnju električne energije na cesti.

“Intenzivna putovanja avionima i autobusima natjerala su me da razmislim kako ja kao glazbenik mogu pridonijeti zaštiti klime”, rekao je Delago za Inhabitat. “Tako je nastala ideja o razvoju ekološki prihvatljive turneje“.

Delago planira svakog dana tijekom putovanja objaviti kratki film koji će služiti kao dnevnik njegove turneje i način da daje savjete o održivosti svojim obožavateljima. “Moj je cilj nadahnuti što više ljudi, ne samo u glazbenoj industriji, na održiv način života“, rekao je. Njegov nesvakidašnji način odlaska na turneju podržao je i Greenpeace u Austriji koji kaže da glazbenik svojim djelom pokazuje da svi možemo pridonijeti zaštiti klime.

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.