Uginula je najpoznatija mačka, dobri duh željezničkog kolodvora: ‘Dočekivala je putnike 12 godina’

GREEN_300_listici_sredina

Prikupila 280.000 eura u humanitarne svrhe

Uginula je jedna od najpoznatijih mačaka na svijetu. Felix je punih 12 godina bila dobra duša britanske željezničke stanice Huddersfield Station, dočekujući vlakove iz svih dijelova Velike Britanije.

Felix je imala i svoj Instagram profil na kojemu je njezine avanture pratilo više od 200.000 ljudi.

“Ovo je baš poražavajuća vijest“, stoji u jednom od stotine komentara ispod fotografije Felixa i tužnih vijesti.

“Jedva gledam od suza. Tako nježna mala duša i moj prijatelj”, još su neki od komentara.

Felixa je 2011. kao mačića usvojio prijevoznik vlakova TransPennine Express. Isprva su mislili da je riječ o mačku, ali ime se zadržalo i nakon što je otkriveno da je riječ o mački. Tijekom proteklog desetljeća Felix je tako donosila radost putnicima koji su putovali stanicom u Yorkshireu u Engleskoj.

Veći dio života provela je ‘na dužnosti’ u Huddersfieldu.

“Felix je bila više od mačke; bila je voljeni član naše obitelji,” kaže Angie Hunte, upraviteljica postaje Huddersfield za TransPennine Express, koja je bila s Felixom do samog kraja.

“Njena prisutnost izmamila je osmijeh posjetiteljima iz cijelog svijeta, čineći stanicu Huddersfield posebnim mjestom. Jako će nam nedostajati“, dodala je, a prenosi Euronews.

Željezničko osoblje potvrdilo je da je Felix preminula 2. prosinca uslijed neizlječive bolesti.

Felix je postala slavna 2015.

Felix je postala svjetska zvijezda 2015. kada je putnik Alan Hind napravio Facebook stranicu za nju nakon što ju je sreo na svom putu iz Huddersfielda u Manchester.
Ljubitelji mačaka iz cijelog svijeta počeli su hodočastiti na stanicu kako bi je dočekali, a službena Facebook stranica godišnje ima gotovo 24 milijuna pregleda.

Osim što je održavala kolodvor čistim kontrolirajući broj štetočina, Felix je prikupila brojna humanitarna sredstva.

Naime, kroz prodaju godišnjeg kalendara fotografija, Felix je prikupila oko 280 tisuća eura u humanitarne svrhe.

Također je, zajedno s još jednom mačkom, predstavljena u dvije knjige: “Punom parom, Felix: avanture poznate kolodvorske mačke i njezinog šegrta mačića” i “Felix željezničarski mačak”.

Željeznička postaja je pozvala obožavatelje da kupe dobrotvorni kalendar za 2024. u njezinu uspomenu, koji će biti objavljen krajem godine, ili da doniraju dobrotvornoj udruzi za životinje po vlastitom izboru.

PHOTOS BY: Instagram, X, Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.