326354465_3475920452689886_326094881936779892_n

Učiteljica je stari školski autobus pretvorila u dom, sada u njemu obilazi svijet

GREEN_300_listici_sredina

'Bila sam prestravljena na početku'

Prije gotovo godinu dana, Deyana je bila prestravljena krenuti u novu avanturu. Najlakše je bilo renovirati autobus, onaj teži dio došao je kada se morala oprostiti sa svojim gradom i krenuti na put. Ipak, danas kaže da joj je to bila najbolja odluka.

Potpuno sama, učiteljica Deyana obnovila je stari školski autobus iz 2003. godine i pretvorila ga u svoj dom i ured na kotačima. Nakon prekida s voljenom osobom, Deyanu iz New Jerseyja potaknula je strast prema putovanjima da u potpunosti promijeni stil života. Kada je obnovila autobus i odlučila se na ovu avanturu, dogovorila je da će učiti djecu dok je na putu.

“Jedna je stvar bila kupiti autobus i pretvoriti ga u dom, ali napustiti svoj udoban život i krenuti u avanturu punu nepoznanica na cesti bilo je tako strašno! Plakala sam bez prestanka prva dva sata vožnje, ali sve što mogu reći o proteklih šest mjeseci i više je da mi je jako drago što sam se odlučila na ovo. Bila sam na mjestima koja nikad nisam mislila da ću vidjeti, upoznala ljude koje nikad ne bih upoznala, naučila stvari koje nikad ne bih naučila o sebi”, rekla je ponosno.

Njen dom ima puno karakteristika klasične kuće, poput tuša, velikog ormara i prostora za hladnjak i zamrzivač.

Gdje god ide, prati ju pas Hancho 

Vanjski dio autobusa je neutralne bež boje, a s jedne je strane mural koji je Deyana sama napravila, uz pomoć omiljene fotografije koja joj je poslužila kao inspiracija. Gornji dio autobusa ima posebnu krovnu podlogu na kojoj je ujedno i solarni panel, a pet prozora u nizu osvjetljavaju njen životni prostor.

Unutrašnjost autobusa također je neutralnih boja. Na ulazu je Deyana postavila ormarić za cipele i igračke svog psa Hancha koji ju vjerno prati na svim putovanjima. Unutra se ujedno nalazi i generator na punjive baterije, koji koristi za napajanje uređaja. Ovaj prednji dio autobusa moguće je zakloniti zavjesama koje je Deyana postavila radi veće privatnosti i blokiranja svjetlosti.

U središnjem dijelu nalazi se kuhinja koja zauzima većinu prostora. Podijeljena je na dva dijela, po jedan element s obje strane autobusa. S jedne strane se nalazi kompaktni štednjak i pećnica, ispod kojeg je ormarić za odlaganje lonaca i tava. Na drugoj je strani sudoper i radna ploča za pripremu hrane, kao i zidne police za odlaganje začina i namirnica.

Ima i krevet za goste! 

Tu se nalazi i tuš kabina sa spremnikom vode zapremine tolike da Deyana može oprati suđe i na brzinu se istuširati bez da ne mora puniti vodu otprilike dva tjedna. S jedne strane autobusa također se nalazi mali prostor za sjedenje, koji Deyana koristi kao mjesto za jelo i rad, a sjedalo se može izvući i pretvoriti u mali krevet za goste.

U drugom dijelu autobusa je krevet i ormar te smočnica s hladnjakom i zamrzivačem. Cijeli prostor Deyana je ukrasila s biljkama i zastorima, a ispod svog kreveta postavila je i kućicu za psa.

Na stražnjem dijelu autobusa nalazi se stalak za skuter s kojim Deyana istražuje gradove u koje odlazi, a kada ne želi paliti autobus i voziti po uskim ulicama.
Prije više od šest mjeseci, kako je rekla, bila je prestravljena krenuti u ovu avanturu, a danas je presretna što joj je ta odluka doslovno promijenila život.

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.