Gradonacelnik_ubacuje_ZG_vrecicu_u_podzemni_spremnik

U Zagrebu postavljeno 170 kamera koje kontroliraju smeće: Kako je bilo mnogo neposlušnih, iz Grada su se odlučili na oštrije mjere

GREEN_300_listici_sredina

ZG vrećice su obavezne

Djelatnici Čistoće i komunalni redari Zagrepčanima su dosad napisali više od 2000 kazni, a novost u nadzoru je 170 kamera koje su postavljene na kritičnim mjestima.

Novi model odvajanja i prikupljanja otpada, koji je stupio na snagu od 1. listopada, donio je nekoliko promjena i propisa vezanih uz odlaganje otpada u glavnome gradu Hrvatske. Jedna od ključnih odredbi je da se miješani komunalni otpad mora odlagati isključivo u službene ZG vrećice, koje su dostupne za kupnju. Kupovinom tih vrećica, građani zapravo plaćaju varijabilni dio ukupne cijene usluge zbrinjavanja otpada.

No u Gradskoj čistoći svakodnevno se susreću s nepoštivanjem ove mjere pa su od 29. listopada do danas djelatnici Čistoće i komunalni redari Zagrepčanima ispisali čak 2000 kazni.

Upravo je neodlaganje u ZG vrećice jedan od prekršaja koje u ophodnjama detektiraju komunalni redari i radnici Čistoće. Osim otvaranja spremnika, timovi otvaraju i sadržaj vrećica a ono što pronađu unose u aplikaciju zajedno sa fotodokumentacijom.

Kako bi u traženju prekršitelja bili još učinkovitiji iz Grada su se odlučili za jednu novos pa su po Zagrebu na kritičnim mjestima dosad postavili čak 170 kamera koje će olakšati posao djelatnicima Čistoće i komunalnim redarima, ali i spriječiti nesavjesne odlagatelje otpada.

 

PHOTOS BY: Green.hr/Instagram; www.zgvrecice.cistoca.hr/Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.