james-day-ECyvZuZeLGc-unsplash (3)

Zbog povećanog odvajanja, u Zagrebu počeo odvoz miješanog otpada jednom tjedno

GREEN_300_listici_sredina

Vrijedi za gotovo 17 tisuća kućanstava

Za 16,500 kućanstava koji žive u obiteljskim kućama krenuo je odvoz miješanog komunalnog otpada u Zagrebu jednom tjedno. Rezultat je to novog modela razdvajanja kojim se smanjila količina miješanog komunalnog otpada. Donosimo na koje se kvartove to odnosi.

Iz zagrebačke Čistoće objavljeno je kako počinje odvoz miješanog komunalnog otpada jednom tjedno za 16.500 kućanstava koja žive u obiteljskim kućama u deset zagrebačkih gradskih četvrti.

Radi se isključivo o obiteljskim kućama u gradskim četvrtima Brezovica, Črnomerec, Donja Dubrava, Gornja Dubrava, Gornji Grad Medveščak, Novi Zagreb Zapad, Novi Zagreb Istok, Podsljeme, Podsused Vrapče i Sesvete. Građani će obavijest o adresama i danima odvoza dobiti putem letka od djelatnika Čistoće.

Učestalost odvoza za preostalih 363.500 kućanstava u Gradu Zagrebu za sada ostaje ista. Plan je do početka sljedećega mjeseca za sve obiteljske kuće u Gradu Zagrebu uvesti odvoz miješanoga komunalnog otpada jednom tjedno. Radi se ukupno o 90.000 kućanstava. Rezultat je to povećanoga odvajanja otpada uslijed uvođenja novoga modela prikupljanja miješanog komunalnog otpada.

Name, većim odvajanjem se smanjuje količina miješanog komunalnog otpada, zbog čega postaje moguće smanjiti učestalost njegovoga odvoza, prije svega za građane koji žive u obiteljskim kućama i imaju spremnike za otpad na vlastitim površinama.

Resursi koji će se osloboditi ovim načinom odvoza miješanog komunalnog otpada koristit će se za plastiku i papir, čiji odvoz će se postupno povećati po gradskim četvrtima, s jednom u dva tjedna na jednom tjedno.

PHOTOS BY: press, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.