botanički naslovna

U zagrebačkom botaničkom vrtu raste biljka koja će vas nasmijati

GREEN_300_listici_sredina

Rijetke vrste

Botanički vrt PMF-a u Zagrebu mjesto je na kojem ćete pronaći bogate zbirke rijetkih biljaka, a upravo jedna takva je i orhideja s 'facom kao iz Muppeta'.

Za jesenskih dana, ako su sunčani i topli, pravi je gušt prošetati Botaničkim vrtom PMF-a u Zagrebu. Osim što ondje možete pronaći svoj kutak mira i tišine, možete vidjeti i svakakve zanimljive biljke.

Prošli tjedan na svojoj su Facebook stranici djelatnici Vrta predstavili neobičnu biljku iz porodice orhideja, koja u svome cvatu poprima izgled nekog komičnog lika iz crtića, koji vam se smije. Nema ljepšeg i zabavnijeg prizora od cvijeta koji vam se smije, jer – nasmijat će i vas!

“S facicom lika iz starih Muppeta — samo čekate da zapjeva “ManaMana!” — papučica Paphiopedilum spicerianum ‘krevelji’ se u našoj zbirci orhideja! Nerijetko jeraštrkana vlažnim tropskim područjima Butana, Mjanmara, Indije i Kine, ta terestrična orhideja cijenjena je i u uzgoju”, šaljivo je opisala ovu biljku na svojoj Facebook stranici ekipa iz Botaničkog vrta.

Spicerova papučica je ugrožena vrsta zbog gubitka staništa i ilegalne trgovine orhidejama.

PHOTOS BY: Facebook / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.