vfc-vegan-adverts-chicken-1536x1024

U Velikoj Britaniji osvanuli čudni plakati: ‘Radije bih pojeo svog psa’

GREEN_300_listici_sredina

Evo o čemu se radi

Iza ovog marketinškog trika stoji britanski proizvođač biljne alternative mesu, VFC. Za reklamne plakate su iskoristili negativne komentare na društvenim mrežama, potpisali autore i dodali fotografiju svojih proizvoda.

Na reklamnim plakatima diljem Velike Britanije osvanuli su uvredljiv komentari koje vegani često dobivaju zbog svog načina života. Britanski proizvođač mesa biljnog podrijetla, VFC, pokrenuo je neobičnu kampanju pod nazivom “Biste li radije”.

Inspirirani negativnim komentarima, na plakate su potom stavili najekstremnije i najbizarnije komentare koje su dobili na svoje proizvode, a tako su na plakatima osvanuli natpisi poput “Radije bih jeo pseći izmet u krušnim mrvicama” ili “Radije bih pojeo vlastitog psa” uz fotografije VFC-ovih proizvoda i potpise komentatora.

“Stalno primamo nepristojne komentare od naših mrzitelja koji nam govore sve stvari koje bi radije radili nego jeli vegansku prženu piletinu, ali naravno većina njih to nije ni probala”, kazala je Alison Reilly, voditeljica marketinga u VFC-u.

‘Ubijanje trolova’ 

Istaknula je pritom da je razina bijesa oko koncepta veganskih alternativa mesu zapanjujuća, ali da je materijal bio “previše dobar da bi se zanemario”.
“Kontrast između njihovog ekstremnog jezika i ukusne hrane o kojoj govore stvorio je savršenu kampanju za predstavljanje okusa. Bez propovijedanja, samo to iznijeti u javnost i pustiti ih da odluče ‘što bi radije’”, objasnila je Reilly.

No, ovo nije prvi put da ovaj proizvođač pokušava iskoristiti negativne komentare u svoju korist U ožujku 2022. godine, VFC je pokrenuo kampanju “humanog ubijanja trolova”, što je dovelo do toga da je marketinški tim stvarne razgovore i komentare s društvenih mreža pretvorio u postere i reklamne ploče.

“Do sada smo ih, za dobrobit čovječanstva, držali na sigurnom kuhanju na internetu, a onda se jednog dana vrag uvukao u nas i počeli smo se pitati što bi se dogodilo da ih pustimo u divljinu. I tako smo i učinili”, poručili su tada iz VFC-a.

PHOTOS BY: VFC / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.