pexels-fauxels-3184663

U tijeku je studentski natječaj za najbolje projekte održivog razvoja!

GREEN_300_listici_sredina

Prijave traju do 12. studenoga

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
U sklopu projekta Zabe i EFZG-a financijski se nagrađuje studente koji osmisle najbolje prijedloge vezane uz okoliš, društvo i upravljanje.

Poslovni svijet sve više govori o ESG modelu koji je postao dijelom naše svakodnevnice, a nove generacije žive vrijednosti koje promiču zaštitu okoliša, održivost i poticanje jednakosti u društvu. ESG je akronim od riječi Enviromental, Social and Governance koje označuju tri ključna područja – okolišno, društveno i korporativno upravljanje – koja bi se trebala uzeti u obzir prilikom mjerenja održivosti, etičnosti i društveno odgovornog poslovanja neke tvrtke.

S ciljem predstavljanja ovog modela studentskoj populaciji, Zagrebačka banka je u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu pokrenula projekt “Održivi razvoj u tvojim rukama”. U okviru projekta već je održan niz predavanja u suradnji s tvrtkama partnerima koje su u svoje poslovne modele već ugradile pojedine segmente ESG-a. Riječ je o tvrtkama Ernst & Young Savjetovanje d.o.o., Socijalna zadruga Humana Nova i Feelsgood Capital Partners d.o.o., koje su na predavanjima na Ekonomskom fakultetu studente upoznali s ESG modelom, educirali ih o pojedinim područjima vezanima uz okoliš, društvo i upravljanje i predstavili pojam investiranja s društvenim utjecajem.

U okviru projekta “Održivi razvoj u tvojim rukama” održava se i natječaj na koji studenti mogu prijaviti svoje ESG projektne prijedloge. Natječaj je otvoren od 29. listopada do 12. studenoga 2021., a u njemu mogu sudjelovati studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Stručna komisija, koju čine predstavnici projekta, odabrat će pet finalista koji će se u drugom krugu natjecati za tri glavne nagrade. Prva nagrada za pobjednički projekt iznosi tri tisuće kuna, druga nagrada dvije tisuće kuna i treća tisuću kuna. Uz financijske nagrade, pobjednici imaju mogućnost studentske prakse u trajanju od mjesec dana u Zagrebačkoj banci ili nekoj od tvrtki partnera projekta “Održivi razvoj u tvojim rukama”.

Više informacija o cijelom projektu i studentskom natječaju možete pronaći na internetskim stranicama Zagrebačke banke i Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

PHOTOS BY: Unsplash, Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Više s Green.hr

Jedan je od najpopularnijih drogerijskih make up brendova lansirao prvu održivu liniju šminke

Noviteti za vašu kozmetičku torbicu

Prva takva u svijetu: Ovo je ‘veganska violina’ izrađena bez životinjskih proizvoda

U radionici Padraiga O’Dubhlaoidha, irskog majstor za violine, stvoren je prvi svjetski set veganskih tijela za violinu koji su ikada bili certificirani i registrirani s kultnim veganskim zaštitnim znakom The Vegan Society. Projekt je nastao tijekom prvih mjeseci lockdowna kao kulminacija Padraigovog 40-godišnjeg iskustva i napora da u svoje instrumente uvede što održivije materijale. “S obzirom da se …

Stručnjaci upozoravaju: “Više zaštićenih područja neće spasiti bioraznolikost”

Plan nema sve što je potrebno

Eko-radionice s daškom svjetske graditeljske povijesti u Varaždinu

Stara tehnika koju treba oživjeti

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.