markus-spiske-ZKNsVqbRSPE-unsplash

U tijeku je Mjesec naše dobre hrane! Jeste li već škicnuli zanimljiv program?

GREEN_300_listici_sredina

Podsjetnik na važnost prehrambenih sustava

Mjesec naše dobre hrane serija je događanja koja će se odvijati od kraja studenoga tijekom prosinca, uživo i online.

U subotu 28. studenog započela je četvrta konferencija Naša dobra hrana, koja će se ove godine pod nazivom “Mjesec naše dobre hrane” održati u proširenom izdanju i s programom koji će trajati tijekom prosinca. Započela je cjelodnevnim događanjem na temu “Održivi prehrambeni sustavi u vremenu poslije krize COVID-19”, koja se održala na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, a prijenos je išao uživo putem Facebook i YouTube kanala udruge ZMAG.

Mjesec naše dobre hrane serija je događanja koja će se odvijati od kraja studenoga tijekom prosinca 2020., uživo i online, a koja u fokusu imaju propitivanje postojećih modela proizvodnje hrane te predstavljanje primjera iz prakse i pozitivnih utjecaja ekoloških modela proizvodnje hrane na naše prehrambene sustave, zdravlje, planet i buduće generacije.

Iduća na redu je besplatna radionica na temu kompostiranja kod kuće koja će se održati 8. prosinca. Da biste sudjelovali, morate se prijaviti putem online obrasca. Kroz radionicu ćete naučiti što je to kompost, zašto vrijedi kompostirati, kako se kompost pravilno stvara i što se sve može odlagati u komposter. Voditeljica radionice Sendy Osmičević, voditeljica Društvene banke sjemena i programa za hranu u ZMAG-u.

Mjesec naše dobre hrane donosi i online panel koji će se održati 9. prosinca, a na kojem će se raspravljati o strategiji Republike Hrvatske za ostvarivanje ciljeva postavljenih Europskim zelenom planom. Ova će se serija događanja zatvoriti prikazivanjem proslavljenog filma “Kiss the Ground”, 19. prosinca u 16 sati u kinu Tuškanac.

Za više informacija posjetite Facebook stranicu udruge ZMAG ili službenu stranicu.

PHOTOS BY: Unsplash, Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.