277942683_511388590477549_3930661718970282269_n

U tijeku je 2. izdanje festivala “Flora Dalmatica”. Evo što posjetitelji mogu doživjeti!

GREEN_300_listici_sredina

Festival posvećen prirodi i velikom botaničaru

Cijeli Šibenik i okolica drugu godinu zaredom u travnju imaju prilike uživati i naučiti nešto novo o flori tamošnjeg kraja na "Flori Dalmatici". Riječ je o festivalu prirode posvećenom legendarnom Šibenčaninu, svjetskom botaničaru Robertu Visianiju.

Sve do 29. travnja na području Šibenika, Prvića i Drniša posjetitelji mogu uživati u festivalu “Flora Dalmatica” posvećenom botaničaru svjetskog glasa Šibenčaninu Robertu Visianiju. Riječ je o festivalu koji se po drugi put održava na šibenskom području, a u glavnom su fokusu vođene botaničke ture kojima svi zainteresirani mogu upotpuniti svoje botaničko znanje, ali i naučiti nešto novo o bilju tamošnjeg kraja kao i o liku i djelu slavnog botaničara.

Vrijedne ruke brojnih udruga i društava u Šibeniku

Cijeli program osmislili su članovi platforme Robert Visiani koji na njemu rade kontinuirano tijekom cijele godine.

Riječ je o, redom po izvedbi programa kroz mjesec, Javnoj ustanovi Priroda Šibensko – kninske županije, Društvu arhitekata Šibenik DAŠ i platformi Krajobrazovanje, Udruzi turističkih vodiča Mihovil iz Šibenika te Kino Tesla i Memorijalni centar Fast Vrančić, zatim Muzeju grada Šibenika, udrugama Kolektiv 4B i Fotopoetika i Fotoklubu Šibenik uz podršku gradskih struktura.

Već sutra, 11.travnja zainteresirani mogu sudjelovati na otoku Prviću u edukativnoj radionici “Napiši mi biljku”, a naredne dane očekuje vas i Zeleni kviz, atletska utrka, predavanje o uzgoju vlastite hrane i još mnogo toga.

Razmjena bilja i otvorenje izložbe kao kruna događanja

Festival traje gotovo cijeli travanj, a manifestacija završava 29. travnja otvorenjem izložbe fotografija biljaka koje je na šibenskom području pronalazio Robert Visiani. Također, na taj dan bit će organizirana i zelena tura Drnišem, kao i razmjena sjemena i bilja baš onako kako bi to volio ovaj legendarni botaničar.

PHOTOS BY: Facebook, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.