chantal-garnier-910GanwBoew-unsplash

U samo par klikova do svježih domaćih namirnica

GREEN_300_listici_sredina

Direktno iz vrta do vaših vrata

Jedna od mnogih promjena koje nam je ove godine donijelapandemija, je ta da veliki broj raznih OPG-ova je počelo raditi dostave na kućna vrata što je potpuno promijenilo iskustvo kupovine svježeg voća i povrća u Hrvatskoj.

Osim što nam je ova nova ponuda dostave svježih namirnica dobro došla za vrijeme lockdowna, mnogi su je nastavili koristiti i kasnije. Realno gledajući, većina ljudi često nema dovoljno vremena otići na tržnicu po svježe namirnice svaki put kada ih zatreba. Ujutro većina nas juri na posao, nakon posla juri doma, treba još i kuhati, čistiti, prati, izaći u šetnju, družiti se, baviti se hobijima i još sto stvari koje jednako ne stižemo. OPG dostave su nam omogućile da ipak imamo svježe i domaće namirnice kada god poželimo, a osim što ćemo uštedjeti na vremenu, zdravije ćemo se hraniti.

Jedan od domaćih brendova koji se u zadnje vrijeme istaknuo je i Moje zrno. Direktor i začetnik cijele ideje je Dalibor Opačak koji je tvrtku osnovao 2008. godine, nakon čega je pokrenut i brend Moje Zrno, a 2019. brend je počeo s dostavom dnevno svježih namirnica do kućnih vrata. Dalibor nam kaže kako oni funkcioniraju kao posrednici između proizvođača i kupca, no da imaju i svoje organske nasade trešanja i oraha.

Glavni fokus poslovanja je stavljen na okus, kvalitetu, domaće porijeklo voća, povrća, orašastih i sušenih proizvoda. Želja je bila da se stanovnicima glavnog grada omogući servis na kojem će u svakom trenutku moći naručiti svježe i kvalitetno, baš kao što to već rade u ostalim većim gradovima po Europi. Tako preko njih možete naručiti voće, povrće, orašaste plodove, prirodne sokove, čajeve, domaći med, ali i ostale namirnice poput tjestenine, riže, brašna, ulja i slično.

Od prvog trenutka njihova namjera je bila kvaliteta u svakom segmentu poslovanja, uključujući način i vrstu pakiranja. Iz tog razloga koriste biorazgradive vrećice i papirnate kutije umjesto plastičnih te rade na tome da zamjene plastičnu ambalažu s ekološki prihvatljivijom gdje god je to moguće.

Osim što nude odabir pojedinačnih artikala, Moje zrno nudi i tematske kutije u kojima se nalaze namirnice i recepti za stvaranje jednotjednog menija za dvije sobe. Široka paleta recepata je sastavljena u suradnji sa svjetski priznatim nutricionistima, svi artikli koji se nalaze u kutiji su prethodno pregledani, izvagani i spremni za pripremu jela. Cilj i prednost pripreme ovih planiranih obroka je da se bacanje hrane svede na minimum. Ovo je zaista praktičan i brz način da osigurate dnevni unos zdravih namirnica, uštedite vrijeme na nabavu i traženje recepata, a sve bez izlaska iz svog doma.

Super je što njihove tematske kutije može naručiti svatko jer dostavljaju po cijeloj Hrvatskoj. Tako da kada nemate vremena otići na tržnicu i planirati što ćete kuhati, opustite se i dopustite da vam Moje zrno pomogne u organizaciji tjedna i prehrane.

PHOTOS BY: Instagram @moje_zrno, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.