TYW-Bol-14

U samo nekoliko sati čišćenja bolskog podmorja, izvučena je velika količina otpada

GREEN_300_listici_sredina

Akcija koja postaje tradicija

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Poznati bolski klub 585 Club ljeto 2021. će pamtit po još jednoj uspješnoj sezoni, a odlučio ju je zaokružiti na uistinu poseban način. Organizirano je vađenje otpada iz mora, ispred bolske luke, a veliku je akciju podržala općina Bol, ronioci kluba Big Blue, The Yachtweek kao i sami inicijatori akcije, 585 Club.

Zlatni otok, zlatna plaža, zlatni klub ali i ono najvažnije – zlatno srce mještana Bola. Ovako se može opisati jedan od najljepših hrvatskih otoka Brač i njegovo najprepoznatljivije mjesto Bol, u koji se smjestio i 585 Club. Zbog uspješne ljetne sezone, 585 Club odlučio je zahvalnost iskazati jednom vrlo plemenitom akcijom čišćenja bolskog podmorja čime je učinio nešto jako lijepo za svoje mještane, ali i predivnu prirodu koja ih okružuje.

Ova ekološka akcija nastavak je suradnje kluba i zajednice Bola, na koju su iznimno ponosni. Naime, ova je priča započela prije dvije godine, a oni kojima su željeli iskazati posebnu zahvalnost bila je hrabra ekipa iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bol. Svake godine izgori jako puno hrvatskih šuma, maslenika, smokvi i ostalog bilja, a njihova predanost u očuvanju i spašavanju vrijedna je divljenja. Želeći odati počast svim vatrogascima na otoku Braču, koji čuvaju zlato njihove djedovine, vlasnici su odlučili posvetiti im jedan poseban koktel te im donirati sredstva od njegove prodaje.

“585 Club dio je nevjerojatne zajednice ljudi i mjesta koje svake godine, kao top ljetnu destinaciju, prepoznaje sve više turista iz cijelog svijeta. Održivost, ekološka svijest i zaštita okoliša teme su koje bi nam svima trebale biti uistinu važne. Krajnje je vrijeme da preuzmemo odgovornost za ono što se događa ne samo na lokalnoj razini već i globalno. Isto tako, vjerujemo da svatko od nas može učiniti nešto da potkanemo na promjene. Hvala svima koji su nam se pridružili ove godine u čišćenju našeg jedinstvenog Jadrana, a nadamo se da će ovo druženje postati svojevrsna tradicija”, izjavio je Mate Ivančić, vlasnik 585 Cluba.

U samo nekoliko sati, koliko je trajala akcija čišćenja bolskog podmorja, izvučena je velika količina otpada. Sama inicijativa pozitivno je odjeknula među građanima Bola pa se organizatori nadaju da će se ova ekološka akcija nastaviti i narednih godina.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.