pexels-kindel-media-9875441

Porečani, ovdje saznajte sve o solarnim panelima u svom gradu

GREEN_300_listici_sredina

Otvoren je posebni ured za informiranje

Poreč je dugi niz godina aktivan po pitanju solarnih projekata, a sada su otvorili novi ured, simboličnog naziva Sunčani ured, gdje se građani mogu informirati o solarnim panelima.

Poreč je otvorio Sunčani ured, mjesto na kojem će građani moći dobiti savjete oko korištenja energije Sunca kroz vlastitu solarnu elektranu. Ondje će moći saznati kako fotonaponska elektrana radi, što je potrebno za instalaciju te koji su otvoreni natječaji za sufinanciranje takvih elektrana .

Time je Poreč postao prva jedinica lokalne samouprave koja je otvorila Sunčani ured za rješavanje pitanja svih onih koji žele na krovovima svojih kuća postaviti solarne panele.

“U razgovoru s građanima na tu temu mnogi su skrenuli pozornost na činjenicu da, kada je u pitanju realizacija vlastite sunčane elektrane, ne znaju od kuda krenuti”, rekao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić, ističući pritom da je Poreč dugi niz godina aktivan po pitanju takvih projekata.

Konkretnije, ima osam solarnih elektrana na javnim objektima koje su od postavljanja proizvele više od milijun kilovat sati. Novi Sunačani ured bi trebao potaknuti ljude da se informiraju i postave solarne panele.

PHOTOS BY: Pexels / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.