07familiebuitenhuys9

U ovom stakleniku usred prirode možete spavati pod zvijezdama i buditi se uz najljepši izlazak sunca

GREEN_300_listici_sredina

Odmor iz snova

Samo 45 minuta od Amsterdama, u gradu Venhuizenu na obali jezera u sjevernoj Nizozemskoj, nalazi se nekonvencionalna kuća za odmor. To je maleno imanje u potpunosti napravljeno od stakla koji zamagljuje granice između unutarnjih i vanjskih prostora i stvara prostor u kojem je sunčeva svjetlost najbolja dizajnerska značajka.

Smještena u sjeverozapadnoj Nizozemskoj, u Venhuizenu, Noord-Holland je zadivljujući dom u stilu staklenika, koji je daleko od konvencionalnih kuća za odmor koje većina nas često posjećuje. Smještena 45 minuta od Amsterdama, slatku malu staklenu kuću dizajnirao je 2020. nizozemsko/njemački par Marielle i Tobias, a moguće ju je iznajmiti putem Airbnba.

Dom je dizajniran tako da suptilno briše i spaja granice između interijera i eksterijera, stvarajući tako prostor obasjan suncem, kojem je prirodno svjetlo njegov najbolji dodatak. Budući da prozirne staklene stijene doma i fasada plijene najviše pažnje, dizajneri su odlučili ukrasiti dom s minimalnim namještajem i neutralnom paletom koja u fokus stavlja prirodu oko kućice, a istovremeno omogućuje da prostor bude otvoren i dinamičan. U konačnici, kućica izgleda puno veća nego što je!

Ova predivna staklena kuća ima spavaću sobu otvorenog plana koja gostima omogućuje da udobno spavaju pod zvijezdama. Također sadrži umivaonik, tuš kabinu i kamin koji održava prostor toplim i udobnim tijekom zimske sezone.

Prozore krase jednostavne bijele zavjese, koje pružaju privatnost prostoru, a ujedno omogućavaju da kroz prostor teče sunčeva svjetlost kroz cijeli dan.

U skladu s današnjim trendovima, ova kuća za odmor je ono što biste nazvali ‘dizajnerskim staklenikom’, a predviđa se da će dizajnerski staklenici biti jedan od najinovativnijih i najuzbudljivijih vrtnih trendova 2023.

Čini se da sve više ljudi želi boraviti u prostorima opremljenim modernim sadržajima s estetikom koja i dalje u prvi plan stavlja prirodu, a ova malena staklena kuća zasigurno spaja ove dvije osobine na veličanstven način! Ne znamo za vas, ali zaspati pod nizozemskim noćnim nebom, u ugodnoj maloj staklenoj kući, nama zvuči kao odmor iz snova.

PHOTOS BY: www.familiebuitenhuys.nl / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.