jordan-steranka-JPdapbV4C6Q-unsplash

U ovom genijalnom domaćem escape roomu morate pronaći izlaz iz šume prije mraka

GREEN_300_listici_sredina

U tome će vam pomoći poznavanje flore i faune!

Zamisli da se nalaziš u gustoj šumi, pada mrak i sve je čudno, puno zagonetki i prepreka... Gdje je izlaz? Tko ti može pomoći? Zaigraj Forest Escape kojeg su izmislili članovi udruge za očuvanje prirode "Biom" i kojeg možete zaigrati online!

Ako ste ljubitelj Escape Rooma, koji su već godinama veliki hit među ljudima, a k tome obožavate prirodu, onda će vas ovaj potpuno drugačiji od svih drugih skroz oduševiti. Naime, Udruga Biom koja se bavi očuvanjem prirode osmislila je Escape Forest u online obliku. Put kroz šumu prikazan je slikovito sa zadacima, a na vama je da točnim rješenjima dođete do izlaza iz šume prije nego padne noć. Put do izlaza ipak nije jednostavan jer moraš poznavati bogat biljni i životinjski svijet.

Autorica igre je Alicja Maciejewska, volonterka koja je u sklopu Europskih snaga solidarnosti provela deset mjeseci u Biomu pridonoseći popularizaciji zaštite prirode svojim znanjima i vještinama. “Cilj kreiranja ove igre bio je spojiti mlade ljude s prirodom kroz zabavu. Pokušala sam potaknuti ljude da obrate više pozornosti na to što se događa oko njih kada krenu u šetnju, te da primjete golemu raznolikost života oko nas, ali i da osjete odgovornost za njegovu zaštitu”, objasnila je Alicja Maciejewska.

Za igru je potrebno pratiti upute, tipke ili ključeve koji su zapravo rješenje zagonetki. Ako nešto ne razumijete ili trebate pomoć, na raspolaganju je tipka kojom možete zatražiti savjet. Ako pak poželite znati više ili otkriti zanimljivost, pojavit će se simbol kojeg možete pratiti. Kako su stvarne escape room avanture grupne slobodno okupite  obitelj ili prijatelje i zajedno se zabavite, ali i naučite ponešto o flori u fauni. Igru možete pronaći na linku.

PHOTOS BY: Udruga Biom, Unsplash / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.