DiKzYXKX0AULrSY

U najhladnijem gradu na svijetu temperatura pala na -50 stupnjeva: ‘Obucite se kao kupus’

GREEN_300_listici_sredina

Ekstremni uvjeti

Stanovnici ruskog grada Jakutska trenutno na sebi imaju i po tri sloja odjeće kada izlaze iz svojih domova. Iako su navikli na hladnoću, 50 stupnjeva ispod nule i njima je previše.

U Jakutsku, najhladnijem gradu na svijetu, ovih su dana temperature pale na minus 50 Celzijevih stupnjeva tijekom neuobičajeno hladnog razdoblja. Smješten oko 5000 kilometara istočno od glavnog grada Rusije, stanovnicima Jakutska nije neobično vidjeti na termometru temperature toliko ispod nule.

Važno je, kako kažu, dobro se obući. “Protiv takve hladnoće se ne možete boriti. Ili se prilagodite i odijevate u skladu s vremenom ili ćete patiti. U gradu se hladnoća baš i ne osjeti u tolikoj mjeri, ili ti se mozak na to pripremi”, kazala je za Reuters Anastasia Gruzdeva. Omotala je dva šala, a na ruke je stavila dva para rukavica, dok je na glavi imala nekoliko kapa i kapuljača.

Druga stanovnica Jakutska, Nurgusun Starostina koja na tržnici prodaje smrznutu ribu, bez potrebe za hladnjakom ili zamrzivačem, rekla je da nema posebnih tajni kako se nositi s hladnoćom. “Samo se treba toplo odjenuti, slojevito, poput kupusa.”

PHOTOS BY: Unsplash, Guliver image, Twitter / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.