križevci 4

U Križevcima otvoren prvi Energetski klimatski ured u Hrvatskoj

GREEN_300_listici_sredina

Raznovrsni sadržaj unutar Ureda

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Križevci imaju prvi u Hrvatskoj energetsko klimatski ured. Sastoji se od showrooma zelenih tehnologija, proizvoda i usluga te će služiti kao mjesto susreta građana i još mnogo toga.

Otvorenjem energetskog klimatskog ureda, Križevci su postali prvi grad u Hrvatskoj koji ima ured takve vrste. Time se nastavlja dalje u smjeru energetski neovisnog grada do 2030. godine. “Ovo je nastavak suradnje, mi kao građani i grad kao lokalna vlast zajedno djelujemo na tom putu energetske tranzicije. Nadam se da će ovo jednog dana postati pravi one-stop-shop ured gdje će građani doći i samo reći ja želim iz E razreda svoje kućanstvo dovesti u B razred, a mi ćemo sve dalje odraditi. Trenutno je ovo informativno-edukativni prostor gdje ćemo ih povezivati, ali nadam se da će to prerasti u jednu konkretnu uslugu s vremenom”, istaknula je  upraviteljica Energetske zadruge KLIK Sanela Mikulčić Šantić. Važnost osnivanja ovakvog ureda za građane Križevaca istaknuo je i gradonačelnik Mario Rajn koji u cilju da Križevci postanu energetski neovisan grad želi uključiti i građane.

Prvi hrvatski Energetsko-klimatski ured u Hrvatskoj koji će djelovati na one-stop-shopu principu, sastojat će se od showrooma zelenih tehnologija, proizvoda i usluga te će služiti kao mjesto susreta građana i energetske tranzicije i kao edukativni prostor za stvaranje klimatski otpornog društva. Tako građani imaju priliku vidjeti fotonaponske ploče, dizalice topline, električni bicikl, a tu je i mala maketa fotonaponskog sustava na kućanstvu. Ured je otvoren za građane svakim danom od 8 do 16h, a građani mogu očekivati česte tematske informativno-edukativne radionice. Prva takva održala se već na sam dan otvorenja u suradnji sa Zelenom energetskom zadrugom, a iduća se ticala sufinanciranja energetske obnove kućanstava putem javnog poziva Fonda. Ured je uspostavljen uz financijsku potporu EIT Climate- KIC (Europski institut za inovacije i tehnologiju) u sklopu inicijative Gradovi budućnosti.

PHOTOS BY: krizevci.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Napravi nešto zeleno već danas.

Klikni „prijavi se“
i na pravom si putu!

Copyright 2022 © Sva prava pridržana - GREEN.HR

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.