izlozzba_share_music_postamenti

U Koprivnici postavljena izložba na solarnim postamentima koji napajaju energiju za noćnu rasvjetu

GREEN_300_listici_sredina

Izložba s više pozitivnih poruka

Koprivničani su dobili novi postav fotografija u gradu. Naime, u sklopu projekta SHARE MUSIC u centru grada su postavljene fotografije i to na solarnim postamentima koji se napajaju sunčevom energijom ne bi li noću proizvodili svjetlo za rasvjetu.

Ovih dana u Koprivnici je postavljena izložba fotografija u sklopu projekta SHARE MUSIC, sufinanciranog iz INTERREG V-A Programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. Cilj ovog projekta je između ostalog i povezivanje ljudi u prekograničnom području kroz različite aktivnosti, povećanje glazbene kulture mladih, poticanje aktivnog bavljenja glazbom te međusobno razumijevanje i uvažavanje različitih glazbenih kultura. U sklopu toga bila je organizirana upravo i radionica fotografija čiji konačni produkt sada mogu pogledati svi koji se ovih dana nađu u Koprivnici.

Ono što ovu izložbu fotografija čini posebnijom od druge je to što je postavljena na solarnim postamentima koji su nabavljeni u sklopu projekta. Odabrane fotografije nastale kroz projekt prezentiraju se na vanjskoj energetski samoodrživoj izložbi na solarni pogon. Naime, svaki postament s fotografijom na svom vrhu ima solarnu ploču. Ploča preko dana puni bateriju koja osigurava dovoljno struje za osvjetljavanje fotografija noću. Nabavom solarnih postamenata široj javnosti osigurana je izložba fotografija koja predstavlja inovativan pristup prezentacije samoga Grada te njegovih kulturnih i prirodnih ljepota. Grad na ovaj način prezentira projekt na najatraktivniji način na glavnoj gradskoj lokaciji kako bi dospio do najšire populacije. Na taj način umjetnost fotografije koja govori više od riječi više nije dio postave neke galerije ili muzeja već na otvorenom javnom prostoru svima omogućuje umjetnost i prenosi pozitivne poruke projekta koje svakako uključuju i održivost, odnosno obnovljive izvore energija.

PHOTOS BY: Grad Koprivnica / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.