C&L+in+Italy+053_1 crop

U Italiji možete unajmiti cijelo selo i to za samo 7,5 eura po osobi!

GREEN_300_listici_sredina

Selo vjenčanja

Samo tri sata udaljen od glavnog grada Rima i četiri sata od Firence, Petritoli je pravo utjelovljenje hedonizma i popularnog talijanskog stanja uma – „dolce niente“, a možete unajmiti cijelo mjesto!

Kako bi popularizirali svoje mjesto među turistima, lokalno stanovništvo malenog Petritolija, pitoresknog sela u središnjoj talijanskoj regiji Marche, odlučili su posjetiteljima ponuditi unajmljivanje cijelog sela. Ovdje smještaj nije moguće rezervirati pojedinačno, nego rezervacija uključuje cijeli paket, a mjesta ima za čak 200 gostiju.

Kad unajmite cijelo selo onda u paketu dobijete noćenje s doručkom u povijesnim kućama, elegantne hotele i spektakularan dvorac s 37 spavaćih soba, devet kuhinja, restoran i 19 kupaonica! Okružuju ga prekrasni vrtovi prepuni cvijeća, kao i dva vanjska bazena s panoramskim terasama za sunčanje. Posjetiteljima se nudi i spektakularno barokno kazalište dell’Iride s bogatim interijerom, presvlakama od crvenog baršuna i raskošnim stupovima.

Sve to košta 1.500 € za jednu noć u bilo koje godišnje doba, a jedini je uvjet minimalno tri noćenja i grupa od 50 ljudi. U prijevodu, ako ispunite cijelo selo gostima, jednu noć ćete platiti samo 7,50 € po osobi! To je postalo izrazito popularno mladim parovima koji organiziraju vjenčanja pa je ovo pitoreskno selo ubrzo postalo „Selo vjenčanja”. U Petritoliju uspiju pronaći smještaj za sve svoje goste u srcu Mediterana, a prizori za fotografiranje novih bračnih parova oduzimaju dah. Sve to bez podizanja kredita.

Samo tri sata udaljen od glavnog grada Rima i četiri sata od Firence, Petritoli je pravo utjelovljenje hedonizma i popularnog talijanskog stanja uma – „dolce niente“. Drugim riječima, „slatka besposlenost“ na vijugavim uličicama ovog mjesta neodoljiv su poziv. Inače ovdje živi oko 2500 stanovnika, koji su se složno dogovorili objaviti ovaj neobičan oglas, gdje se nudi smještaj i sve atrakcije u blizini. Priroda koja okružuje ovo naselje potpuno je netaknuta, a posjetitelji mogu uživati u dugim šetnjama.

Okružen je planinama pa ondje nikada nije prevruće, a blizina jadranske obale znači da nikada nije ni prehladno, idealna mediteranska klima. Postoje brojni restorani, barovi i vinarije, kao i supermarketi i trgovine, a sve se nalazi u neposrednoj blizini pa vam automobil nije potreban. “Selo je skriveno i nema tipične karakteristike turizma. Nema višejezičnih jelovnika, prijetećih kazni za parkiranje ili upornih prodavača. Začas ćete se osjećati kao domaći, dočekani od strane domaćina vašeg sela, sretni jer ste došli“, navodi se u oglasu.

PHOTOS BY: Group Accommodation / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.