176004305_295001165473482_5695018070494008857_n

U gradu na Dravi započela izgradnja najmodernije tramvajske mreže u Hrvatskoj

GREEN_300_listici_sredina

Za smanjenje CO2

Osijek nastavlja sa svojim zelenim projektima diljem grada. Nakon uvođenja električnih automobila i bicikala za javni prijevoz, počela je i izgradnja nove tramvajske mreže koja će biti prilagođena osobama s invaliditetom i smatra se najmodernijom u cijeloj državi.

Kako je objavljeno na društvenim mrežama gradonačelnika grada Osijeka, Ivana Radića, započeli su radovi na obnovi i modernizaciji 9,5 kilometara tramvajske pruge, u sklopu kojih će biti izgrađene i 23 tramvajske postaje prilagođene osobama s invaliditetom. Vrijednost investicije iznosi 127 milijuna kuna i dio je realizacije najvećeg projekta modernizacije osječkog javnog prijevoza, ukupno vrijednog 267 milijuna kuna.

Projekt je sufinanciran sredstvima iz EU fondova u iznosu od gotovo 200 milijuna kuna. Kako ističe gradonačelnik, uz nove niskopodne tramvaje koji će stići kad se obnovi tramvajska infrastruktura, u Osijek stiže i nova flota od 13 autobusa. Osijek će dobiti javni gradski prijevoz na razini europskih standarda po pitanju sigurnosti, pouzdanosti, dostupnosti osobama s invaliditetom, te smanjenju negativnih CO2 emisija. Tako će ovaj projekt doprinijeti razvoju grada te poboljšanju standarda života građana. Ovo je samo dio zelenih projekata u koje Grad Osijek ulaže. Još u prosincu iz grada na Dravi predstavili su sustav dijeljenih bicikala što mehaničkih, a što električnih koji se pune na stanicama sa solarnim panelima, a osim toga, Osječani jedini i prvi u Hrvatskoj mogu birati između električnih automobila i bicikala, gdje se električni automobili mogu koristiti kao privatni javni prijevoz.

PHOTOS BY: osijek.hr, Facebook, Instagram / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.