U akciji čišćenja (O)čistimo Sljeme prikupljeno je više od 800 kg otpada

GREEN_300_listici_sredina

Prva akcija u nizu

U svrhu smanjenja otpada, edukacije o njegovom pravilnom odlaganju i podizanja svijesti o zaštiti okoliša, povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode, platforma THE GREEN HUB u subotu, 22. svibnja organizirala je akciju čišćenja pod nazivom (O)čistimo Sljeme!

U svrhu smanjenja otpada, edukacije o njegovom pravilnom odlaganju i podizanja svijesti o zaštiti okoliša, povodom Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode, platforma THE GREEN HUB u subotu, 22. svibnja organizirala je akciju čišćenja pod nazivom (O)čistimo Sljeme! Pedesetak volontera u poludnevnoj vikend akciji čistilo je vršni dio Medvednice i pri tome prikupilo više od 800 kg raznovrsnog otpada.

Tihana Veljačić, suosnivačica THE GREEN HUB platforme i pokretačica inicijative Ditch Plastic Croatia tim povodom izjavila je: “Ponosni smo što je naša prva akcija čišćenja Sljemena prošla iznimno uspješno, ali i zgroženi količinom otpada koju ljudi ostavljaju u Parku prirode Medvednica. Od sličnih akcija nećemo odustati, međutim za značajno poboljšanje situacije u našim parkovima prirode potrebna je promjena svijesti o utjecaju otpada na prirodu, na kojoj svi moramo još više raditi, te koristim priliku da nadležne institucije Grada Zagreba i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja pozovem na pokretanje edukativnih kampanji koje će dovesti do promjene svijesti i ponašanja pojedinaca koji su odgovorni za lošu situaciju s otpadom u prirodi. Ujedno se od srca zahvaljujem tvrtkama koje su nas podržale, a to su Odašiljači i veze i Raiffeisenbank Hrvatska čiji su nam se zaposlenici i pridružili u akciji.”

PHOTOS BY: Andrea Mulder / Photo Art / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.