duncan-kidd-4vkEwpfm36I-unsplash

Tvrtka razvila kruh s bijelom koricom kako bi smanjila bacanje hrane

GREEN_300_listici_sredina

Žele stati na kraj lošoj tradiciji

Kada je riječ o kruhu, postoje ljudi koji mrze njegovu koricu i često je odmah bacaju u kantu za smeće. Kako bi stala tome na kraj i omogućila da kruh traje dulje i time smanji šanse da završi u otpadu, japanska tvrtka razvila je novu vrstu kruha s bijelom koricom.

Jedna japanska tvrtka nedavno proizvela kruh s bijelom korom za koji se nada da će spriječiti praksu uklanjanja kore pri izradi sendviča. Naime, u japanu je uobičajena prakse ukloniti koru pri izradi sendviča i odmah odložiti u otpad. Opća je percepcija da je pahuljasti, bijeli dio japanskog mliječnog kruha shokupan ukusniji od smeđe korice. Ova percepcija potječe iz davnih vremena kada je koru bilo teže prožvakati, ali stvari su definitivno puno drugačije danas. Kora je lijepa i mekana, ali ljudi ipak više vole sendviče bez kore. To rezultira velikom količinom bačene hrane, ali jedna se tvrtka nada da će to promijeniti s inovativnim shokupan kruhom s bijelom korom.

Tokijski chef Sugimoto i njegov tim u Imperial Hotel Co., Ltd. proveli su šest mjeseci razvijajući inovativnu vrstu kruha za koji tvrde da eliminira potrebu za uklanjanjem korice. Ljudi su smišljali razne načine za recikliranje kora kruha kako bi smanjili bacanje hrane, ali Sugimotova ideja bila je stvoriti koricu koja se uopće ne mora odbaciti.

Iako hotel Imperial nije do kraja otkrio tajnu svog novog kruha s bijelom korom, napomenuo je da se peče sporije na nižoj temperaturi od običnog shokupan kruha, što rezultira bijelom bojom cijelog kruga i vlažnijom teksturom.

Osnovan 1890. godine od strane japanske aristokracije, hotel Imperial svojim je gostima služio sendviče s kruhom bez kore, no sada prelazi na ovaj novi kruh s bijelom korom, čime će značajno smanjiti bacanje hrane. Kruh s bijelom korom služit će se u restoranima hotela Imperial i na banketima, ali moći će se kupiti i u Gargantua Delicatessenu, luksuznoj pekarnici koja radi od 1971. godine.

PHOTOS BY: Instagram, The Imperial Hotel Co., Ltd., / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.