850_9348

Tri razloga zašto već ovog vikenda trebate posjetiti Park prirode Papuk

GREEN_300_listici_sredina

Isplati se potegnuti do Slavonije

Park prirode Papuk zbog svoje je iznimne geološke baštine 2015. uvršten na kartu vrijednih UNESCO lokaliteta i tako postao prvi UNESCO geopark u Hrvatskoj. U nastavku vam donosimo tri razloga zašto već ovog vikenda trebate posjetiti Park prirode Papuk.
Prvi eko kamp u kontinentalnoj Hrvatskoj 

Dolazite li na Papuk, jedna od prvih točaka koje morate posjetiti  je Velika. Smještena je na samom ulazu na veličanstveni div Papuk, u dolini uz rijeku Veličanku iznad koje se uzdiže stari Velički grad. Ova se općina ponosi mnogim posebnostima i slovi kao mjesto očuvanja tradicije. Upravo tamo smješten je eko kamp Duboka, prvi moderni kamp u istočnom dijelu Hrvatske koji se prostire se na površini od 2,3 ha i sastoji od 11 uređenih parcela za kampere kamp prikolice s priključcima za električnu energiju i vodu. Osim uređenih parcela, kamp sačinjava prekrasna zelena livada predviđena za boravak gostiju u šatorima, pa se u kampu sveukupno nalaze 32 smještajne jedinice i može zaprimiti 96 kampista. Ta je livada okružena drvenim stolovima i klupicama na kojima lako možete zamisliti bogati doručak u svježe ljetno, pospano jutro.

Adrenalinski park u srcu Parka Prirode

Ima li boljeg od aktivnog odmora sa smještajem podno planine koju možete istraživati danima? Kamp Duboka odlično je polazište za upoznavanje Papuka i lokalnih područja pogodnih za skoro sve vrste aktivnosti poput trčanjaplaninarenjabiciklizma, istraživanja poučnih staza i slično. Potrebno je samo odabrati način na koji se želite aktivirati i time, uz spavanje u srcu prirode, činiti dobro sebi. Jedna od novijih i aktivnosti koja će vas ispuniti adrenalinom je i Adrenalin park Duboka smješten u sklopu Kampa Duboka. Elementi adrenalinskog parka Duboka prostiru se na površini od oko 4000 m² u 2 poligona s različitim vježbama (spravama) koje se nalaze između stabala. Ovdje možete iznajmiti bicikl, a na raspolaganju su vam i klupe za odmor, poželite li predahnuti te uhvatiti svjež zrak netaknute prirode.

Istražite povijest u kući Panonskog mora

Zaputite se i do Kuće Panonskog mora u kojoj ćete uz najsuvremeniju tehnologiju moći zaviriti u svijet koji je prije 16 milijuna godina živio na Papuku, tada samo jednom otoku u Panonskom moru. Brojni fosili nekada živućih organizama, mahom morskih životinja, svjedoče o davnoj prošlosti ovog “slavonskog arhipelaga”. Kuća Panonskog mora se nalazi na adresi Trg Gospe Voćinske 11 u Voćinu, a više informacija, kao i rezervacije možete potražiti putem emaila turizam@pp-papuk.hr ili na službenoj internetskoj stranici Parka prirode Papuk www.pp-papuk.hr.

PHOTOS BY: Press / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.