asteroid-gda858688d_1280

Tri ogromna asteroida danas će proći pokraj Zemlje, jedan je velik kao nogometni stadion

GREEN_300_listici_sredina

Zabrinuli stručnjake

Širina mu odgovara visini nebodera od čak 40 katova, a promjer mu iznosi oko 137 metara.

Tri ogromna asteroida trenutno jure prema Zemlji, a jedan od njih velik je poput nogometnog stadiona, tvrde stručnjaci NASA-e koji su ih označili kao potencijalno opasne. To znači da bi mogli uzrokovati ozbiljnu štetu na Zemlji ako se njihova putanja promijeni, za što je mala vjerojatnost. Ipak, sva tri su asteroida zabrinula NASA-ine stručnjake, navodi Mirror.

Prvi je kraj nas krenuo prolaziti u ponedjeljak, a i danas nam je na vidiku. Širina mu odgovara visini nebodera od čak 40 katova, a promjer mu iznosi oko 137 metara. Drugi asteroid sinoć se počeo približavati našem planetu i najbliži je od sva tri, a proleti svakih četiri ili pet godina.

Ilustracija

Treći asteroid također će se Zemlji približiti u petak. Promjera je oko 76,2 metara i letjet će oko 531 kilometar od nas.

Iako je NASA zacrtala putanje i smatra da se sudari neće dogoditi barem sljedećih 200 godina, bilo kakvo pomicanje moglo bi rezultirati potencijalnom destrukcijom. Međutim, Zemlju bi u svakom trenutku mogao udariti “nepoznat” broj nevidljivih asteroida, upozorio je stručnjak.

PHOTOS BY: Pixabay / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.