22eb2df10a22e00801d9306d569a02e9

Tri knjige koje će vas potaknuti da živite održivo

GREEN_300_listici_sredina

Dobar početak

Ako želite razviti ekološki prihvatljiviji način života, dopustite da vam ovi naslovi pomognu...

U zadnje vrijeme sa svih strana slušamo kako trebamo promijeniti životne navike u svrhu zaštite okoliša i planete, no iako smo toga svjesni i želimo to, ne znamo gdje početi. Količina informacija koju dobivamo je svakodnevna i zaista ogromna zahvaljujući sve većim istraživanjima o tome kako naše naviku utječu na planet i naše zdravlje te ponekad može doći do preopterećenja informacijama do te mjere da na kraju čovjek ne napravi ništa. Preporučujemo da krenete polako, najbolje uz nečije vodstvo. Knjiga na temu održivosti ima zaista mnogo i koju god odaberete, činite odličan prvi korak naprijed.

Ovdje ćemo vam preporučiti nekoliko knjiga koje će vas, nadamo se, nadahnuti da i vi donesete neke promjene za svjesniji životni stil i informirati vas o najboljim načinima gdje početi.

101 ways to go zero waste

Ako tek započinjete sa smanjivanjem otpada, ova knjiga je idealna za vas jer se temelji na principu “uradi sam” i inspirativnim riječima koje vas podsjećaju da nije poanta da morate odmah početi savršeno živjeti zero-waste načinom života već samo da počnete donositi bolje i svjesnije životne odluke.

Kathryn Kellogg je osnivačica bloga Going zero waste koji se zalaže za život sa što manje otpada te vam na razne načine pomaže to postići. Iako tamo već imate dosta prijedloga i savjeta, njezina knjiga je savršen sažetak svega zajedno s 101 savjetom kako smanjiti otpad u raznim područjima života, korak po korak.

Sustainable Home:Practical projects, tips and advice for maintaining a more eco-friendly household

Christine Liu je kalifornijska autorica bloga i YouTube kanala Simply by Christine, svojevrsnog vodiča za jednostavan i održiv život. Njezino obrazovanje vezano za industrijsko pakiranje i tehnologiju pakiranja te iskustvo u održivosti ambalaže ju je nagnalo da podijeli svoje znanje kroz blog i kroz knjigu.

Knjiga je jednostavan vodič za zeleniji životni stil. U “Održivom domu” provodi vas kroz kuhinju, dnevnu sobu, spavaću sobu i kupaonicu s 18 detaljnih projekata za smanjenje vašeg ugljičnog otiska i otpada.

Nadahnuta ljepotom jednostavnog življenja, nada se da će i njezini čitatelji biti ohrabreni poboljšati vlastiti život i planet na kojem žive.

Life without plastic

Jay Sinha i Chantal Plamondon su započeli svoj put prema životu bez otpada nakon što su dobili prvo dijete. Njihov cilj da pronađu dječje bočice koje nisu izrađene od plastike ih je doveo do toga da se zapitaju i o svim ostalim plastičnim ambalažama koje su dolazile u kontakt s njihovom hranom. Počeli su s Life without plastic blogom i online trgovinom, a 2017. godine su izdali i knjigu. U ovom detaljnom vodiču čitateljima pokazuju kako analizirati njihovu osobnu upotrebu plastike, pronaći alternative i stvoriti jednostavne zamjene.

Tiskana na FSC certificiranom papiru i s tintom bez BPA, ova knjiga nastoji podići svijest o proizvodima na bazi BPA, i ostalim plastikama za jednokratnu uporabu, te nas uči kako uklanjanjem plastike iz kuće možemo smanjiti utjecaj na okoliš, živjeti zdravije i jednostavnije.

PHOTOS BY: Pinterest, Amazon / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.