Podržite zdravlje žena prijavom na virtualnu humanitarnu utrku

GREEN_300_listici_sredina

Virtualna utrka i Survivor ruksak

Cjelokupan prihod od uplata ide u humanitarne svrhe za pružanje stručne psihološke pomoći oboljelim ženama.

Brojna istraživanja i dosadašnja iskustva iz kliničke prakse ukazuju da oko 30 posto onkoloških bolesnika tijekom liječenja raka ima značajnih psihičkih teškoća u nošenju s dijagnozom i nuspojavama liječenja. Zbog činjenice da stanje visokog psihološkog stresa umanjuje ishode liječenja i kvalitetu života bolesnika, pored terapije lijekovima, primjerena skrb treba uključivati i suportivno liječenje u vidu stručne psihološke pomoći. „Psihološka pomoć nije tješenje već stručna intervencija čiji je cilj umanjiti djelovanje raka na emocionalne doživljaje i poboljšati sposobnost oboljele osobe da ispunjava zahtjeve bolesti i njezina liječenja te se prilagodi promijenjenom načinu života. Pritom treba uzeti u obzir i značajnu ulogu koju u procesu liječenja imaju bračni partner i cijela obitelj, budući odgovarajuća psihosocijalna skrb poboljšava ishode liječenja i kvalitetu života oboljelih. Zato pozivamo muškarce – partnere, očeve, sinove da se kao važan izvor emocionalne podrške odazovu ovoj akciji“, istaknula je dopredsjednica Udruge Ljiljana Vukota.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SVE za NJU (@udrugasvezanju) on


Rak dojke najčešći je zloćudni tumor kod žena te je treći uzrok smrti u ženskoj populaciji u Hrvatskoj. Od raka dojke u današnje vrijeme sve češće obolijevaju i žene mlađe dobi, no ako se bolest na vrijeme dijagnosticira i ispravno liječi kod više od 90% oboljelih može se izliječiti. S ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije tipično ženskih karcinoma te pružanja sveobuhvatne podrške oboljelim ženama, udruga Sve za nju treću godinu za redom organizira humanitarnu akciju u kojoj se do 5. studenoga prikupljaju sredstva za pružanje stručne psihološke pomoći ženama oboljelima od raka. Povodom nadolazećeg Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke i Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke 3. listopada, kao središnje događanje akcije, održat će se virtualna utrka. Prijave traju do 25. rujna, a u utrku se mogu uključiti žene i muškarci svih dobi. Humanitarnim prilozima u iznosu od 100 kuna svi koji se odazovu akciji dobivaju ruksak simboličnog naziva „Survivor bag“, a kako je moto akcije „bolest žene nije samo ženska stvar“, posebno se pozivaju muškarci da se kao podrška uključe u akciju. Startninu za sudjelovanje u utrci kao i donaciju humanitarnih priloga građani mogu uplatiti putem posebnog humanitarnog računa, IBAN: HR3623600001502785802.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SVE za NJU (@udrugasvezanju) on


Cjelokupan prihod od uplata ide u humanitarne svrhe za pružanje stručne psihološke pomoći oboljelim ženama. Rak ne pogađa samo oboljelu osobu, nego čitavu obitelj pa psihološke posljedice koje donosi bolest, pored oboljele, osjećaju i njoj bliske osobe. Svjesni kako je mentalno zdravlje važan faktor u svim fazama borbe protiv raka, u udruzi Sve za nju o psihičkom zdravlju žena oboljelih od raka iskusni psiholozi i psihoterapeuti s višegodišnjim iskustvom brinu već punih deset godina. Tijekom tog razdoblja psihološku podršku primilo je više od 1.830 oboljelih žena i članova njihovih obitelji. Samo u ovoj godini provedeno je više od 1.000 stručnih savjetovanja za oko 180 žena i članova njihovih obitelji, a kako bi Centar za psihološku pomoć mogao pružiti podršku većem broju žena, cilj je osigurati dodatna sredstva koja bi omogućila stručnu psihosocijalnu podršku za dodatnih 50 oboljelih žena i 250 stručnih psiholoških savjetovanja.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.