218910132_157369999711151_4592135539225102237_n

Timberland lansirao prvu kolekciju namijenjenu za iznajmljivanje!

GREEN_300_listici_sredina

Trend koji volimo

Kako svijet mode nastoji promovirati svjesniji konzumerizam, Timberland je predstavio svoju prvu kolekciju za iznajmljivanje u suradnji s britanskom platformom za najam brendirane odjeće.

Zamislite da kod kuće imate minimalistički, skoro pa prazan ormar, a svakodnevno nosite najnovije trendove. Čini se da je takva budućnost itekako moguća uz sve popularniji trend najma brendirane odjeće. Ova opcija je odlična za sve ljubitelje mode koji si možda ne mogu priuštiti skupe brendove, za one koji traže održiva rješenja za svoju garderobu ili za one koji imaju naviku nositi nešto svega nekoliko puta, uslikati se u tome i ne nositi opet.

Sve više brendova nudi opciju najma odjeće a jedan od njih je i Timberland koji je nedavno po prvi puta izbacio kolekciju odjeće namijenjenu za najam. Ova kolekcija se može pronaći na britanskoj platformi za najam odjeće – HURR. Za sada se mogu iznajmiti samo gornji dijelovi odjeće, a možete ih dobiti za djelić uobičajene cijene. Na primjer, jaknu od 1500 kuna možete iznajmiti na 4 dana za 250 kn. Ove dvije tvrtke su se udružile u jesensko-zimskoj kolekciji za iznajmljivanje, proširujući Hurrovu ponudu vanjske odjeće. Ovo je prvi put da će Timberland proizvodi biti dostupni za iznajmljivanje.

“Vrlo smo uzbuđeni što pokrećemo našu prvu ponudu za iznajmljivanje s Hurrom u Velikoj Britaniji i vjerujemo da su napravili najbolji model za iznajmljivanje u klasi. Ovo partnerstvo s tvrtkom Hurr označava i važan korak u unapređenju Timberlandovih napora prema kružnosti i angažmanu s potrošačima generacije Z”, rekao je Davide Romeo, voditelj razvoja digitalnog tržišta u Timberlandu.

Kolekcija za iznajmljivanje dio je Timberlandovih stalnih napora u održivosti jer tvrtka promiče svjesniji konzumerizam. Na svojoj web stranici govore o svim načinima na kojima rade na tome da budu što održiviji, od toga kako koriste organski i ekološki uzgojen pamuk u svojoj odjeći, koriste recikliranu plastiku i gumu umjesto djevičanske, pomažu zajednici te čak i nude opciju slanja odjeće koje se želite riješiti brendu, kako bi joj oni pružili novi dom umjesto da završi na odlagalištu. Brend se također obvezao i posaditi 50 milijuna stabala diljem svijeta do 2025. godine.

Sve više poznatih brendova zaranjaju u posao iznajmljivanja odjeće. Nedavno je LK Bennett pokrenuo vlastitu platformu za iznajmljivanje, nazvanu LK Borrowed. Uz sve veću svijest o kružnoj modi i njezinoj važnosti, brendovi traže načine za promicanje i korištenje održivih modnih alternativa, kao što su platforme za iznajmljivanje ili tržišta rabljene odjeće. U Hrvatskoj također polako niču platforme za najam odjeće, za sada uglavnom one za posebne prilike, no nadamo se da ćemo uskoro i kod nas moći pronaći više održivih opcija koje ćemo moći koristiti umjesto uobičajene kupovine nove odjeće.

PHOTOS BY: Instagram @timberland / Sva prava pridržana

Vezani članci

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.