KONZUM DONOSI

Tijekom iduće kupovine namirnica, prošetajte šumom…

Priroda vas voli. A vi nju?

U Super Konzumu u Radničkoj posjetitelji imaju priliku usred prodavaonice uči u šumu. Međutim, ova šuma je nešto drugačija od ostalih – ona u ime svih njih prenosi važnu poruku o važnosti smanjenja količine plastičnog otpada...

Izložba “Poruke iz šume” instalacija je koja se sastoji od stabala izrađenih od recikliranih materijala s edukativnim porukama, nad kojima vise plastične vrećice podsjećajući na veliku količinu plastike koja završava u našim šumama. Cilj ove jedinstvene šume je educirati posjetitelje o važnosti smanjenja plastičnog otpada u Hrvatskoj, a kao dodatan podsjetnik zašto je to od krucijalne važnosti očuvati sve ljepote prirode, prate ju zvukovi ptica te miris planina i šuma.

Uživajući u ovom dašku prirode, svakako pažnju obratite na poruke koje se nalaze na drveću. Zastanite i razmislite činite li dovoljno da biste očuvali okoliš ili ste dio problema?

"U svjetskim razmjerima, smatra se kako svakog sata na odlagalištima otpada završi čak 200.000 jednokratnih vrećica" - jedna od poruka izložbe.

“Poruke iz šume” bit će postavljene do kraja travnja i dio su kampanje “Jedna manje” kojom Konzum potiče građane na što češće korištenje višekratnih ekoloških torbi. Izložba je još jedan Konzumom korak u nastojanju da kupcima ukaže na važnost zaštite okoliša i prirodnih bogatstava naše zemlje. Nadaju se da će edukativne poruke potaknuti kupce da više brinu o prirodi i čuvaju je za buduće generacije.

Podsjetimo, Konzum je pokrenuo kampanju “Jedna manjes ciljem poticanja građana na što češće korištenje višekratnih ekoloških torbi i tako dao doprinos smanjenju količine plastičnog otpada u Hrvatskoj. U razdoblju od 8. travnja do 5. svibnja za svaku kupnju posebno označene višekratne ekološke torbe u odabranim prodavaonicama diljem Hrvatske te u online prodavaonici, Konzum će donirati po 1 kunu Građanskoj ekološkoj inicijativi Čisteći medvjedići za čišćenje šuma, plaža i obala rijeka u četiri hrvatske županije. Jednako tako, kupcima će se prilikom svake sljedeće kupnje u kojoj će koristiti višekratnu ekološku torbu račun na blagajni umanjiti za 1 kunu.

Konzumov najnoviji projekt dio je brojnih inicijativa koje Konzum kao društveno odgovorna kompanija već provodi s ciljem zaštite okoliša i očuvanja prirode. U svojim prodavaonicama stoga nudi i 100-posto biorazgradive vrećice na blagajnama te biorazgradive vrećice na odjelima voća i povrća, kao i jednokratne vrećice od već recikliranog materijala koji je moguće ponovno reciklirati. Konzum i dalje ulaže maksimalne napore pa se aktivno radi i na daljnjem proširenju ekološki orijentiranog asortimana vrećica i torbi koje će biti uvedene u ponudu tijekom sljedeće godine.

PHOTOS BY: Green.hr / Sva prava pridržana

Vezani članci

No results found.

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo vam pružili najbolje moguće korisničko iskustvo. Informacije o kolačićima koje koristimo možete pronaći u našim Pravilima privatnosti.